VIDEO: Gaan vastgoed en Web3 samen? – Roofstock's Sanjay Raghavan – Invezz

Home » VIDEO: Gaan vastgoed en Web3 samen? – Roofstock's Sanjay Raghavan – Invezz
VIDEO: Gaan vastgoed en Web3 samen? – Roofstock's Sanjay Raghavan – Invezz

Laten we het hebben over vastgoed.
Hoe zit het met de kruising van blockchain en onroerend goed? Is het allemaal een zee van modewoorden en hype zoals web3, NFT’s en “to the moon”, of zit hier iets wezenlijks in?
Deze week presenteerde ik op de Invezz-podcast Sanjay Raghavan, hoofd van Web3-initiatieven bij Roofstock, een marktplaats voor vastgoedinvesteringen.
Roofstock heeft een behoorlijke week achter de rug met het afsluiten van de eerste NFT-verkoop van zijn web3-dochteronderneming, vastgoed in South Carolina, VS.
Ik had nooit gedacht dat ik met een simpele klik een huis zou kunnen kopen en financieren, in plaats van het tijdrovende en omslachtige traditionele afwikkelings- en hypotheekproces te doorlopen
Dit trok mijn aandacht, omdat onroerend goed al lang wordt beschouwd als rijp voor blockchain-verstoring, maar het is enigszins traag geweest in vergelijking met andere industrieën. Sanjay en ik praten over waarom dit is, en hoe regulering nog steeds betekent dat veel van de meer duizelingwekkende scenario’s – zoals fractioneel eigendom van huizen die op de blockchain worden verkocht – ver weg blijven.
Hetzelfde geldt voor hypotheken, die tot nu toe niemand heeft kunnen kraken. We behandelen veel in deze podcast, maar natuurlijk zijn de stijgende hypotheekrentes en wat ze betekenen voor de onroerendgoedmarkt een van die onderwerpen.
Dat gold ook voor de Amerikaanse dollar, de schijnbaar onoverwinnelijke valuta die de rest van de wereld verplettert. Sanjay en ik bespreken wat dit betekent voor beleggen, en in het bijzonder beleggen in onroerend goed, en hoe het beleggers kan beschermen.
Tien maanden werk voor Roofstock, zei Sanjay, zit achter het mogelijk maken van de NFT-verkoop. Het is ontmoedigend om zelfs maar te denken aan al het juridische, regelgevende en advieswerk dat achter de schermen is gedaan om dit mogelijk te maken.
Maar de pod zette me aan het denken: hoe ziet de toekomst van onroerend goed eruit? Interessant aan deze transactie is dat deze plaatsvond op de blockchain, maar niet echt veel te maken had met crypto in traditionele zin. Aan het eind van de dag was het gewoon een huis dat in USD werd gekocht.
Natuurlijk, het was tokenized in NFT-vorm en de USD was on-chain in de vorm van een stablecoin, maar aan het eind van de dag, als dit werkt en het proces stroomlijnt, wat is er dan niet leuk aan?
Zo veel van crypto wordt verkeerd begrepen. Er zijn zoveel aspecten aan de ruimte die niets anders zijn dan geldgrepen, pompen en dumpen en volledig verstoken van nut. Maar het zijn dit soort doelen – een probleem echt gemakkelijker maken, zoals het omslachtige proces van het kopen van onroerend goed – dat me enthousiast maakt over de ruimte.
We hebben hier een hele reeks onderwerpen behandeld, maar het was een leuke aflevering. Iedereen die geïnteresseerd is in onroerend goed of technologie moet iets vinden dat ze leuk vinden.
Zoals altijd voel je vrij om contact op te nemen met opmerkingen!
Zet het gesprek op Twitter voort met @InvezzPortal , @DanniiAshmore en @rsonchain / @Roofstock . Of bezoek https://onchain.roofstock.com/ voor meer informatie.
Bedankt voor het luisteren, volg ons en abonneer je hier:
Laten we het hebben over vastgoed.
Hoe zit het met de kruising van blockchain en onroerend goed? Is het allemaal een zee van modewoorden en hype zoals web3, NFT’s en “to the moon”, of zit hier iets wezenlijks in?
Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.
Deze week presenteerde ik op de Invezz-podcast Sanjay Raghavan, hoofd van Web3-initiatieven bij Roofstock, een marktplaats voor vastgoedinvesteringen.
Roofstock heeft een behoorlijke week achter de rug met het afsluiten van de eerste NFT-verkoop van zijn web3-dochteronderneming, vastgoed in South Carolina, VS.
Ik had nooit gedacht dat ik met een simpele klik een huis zou kunnen kopen en financieren, in plaats van het tijdrovende en omslachtige traditionele afwikkelings- en hypotheekproces te doorlopen
Dit trok mijn aandacht, omdat onroerend goed al lang wordt beschouwd als rijp voor blockchain-verstoring, maar het is enigszins traag geweest in vergelijking met andere industrieën. Sanjay en ik praten over waarom dit is, en hoe regulering nog steeds betekent dat veel van de meer duizelingwekkende scenario’s – zoals fractioneel eigendom van huizen die op de blockchain worden verkocht – ver weg blijven.
Hetzelfde geldt voor hypotheken, die tot nu toe niemand heeft kunnen kraken. We behandelen veel in deze podcast, maar natuurlijk zijn de stijgende hypotheekrentes en wat ze betekenen voor de onroerendgoedmarkt een van die onderwerpen.
Dat gold ook voor de Amerikaanse dollar, de schijnbaar onoverwinnelijke valuta die de rest van de wereld verplettert. Sanjay en ik bespreken wat dit betekent voor beleggen, en in het bijzonder beleggen in onroerend goed, en hoe het beleggers kan beschermen.
Tien maanden werk voor Roofstock, zei Sanjay, zit achter het mogelijk maken van de NFT-verkoop. Het is ontmoedigend om zelfs maar te denken aan al het juridische, regelgevende en advieswerk dat achter de schermen is gedaan om dit mogelijk te maken.
Maar de pod zette me aan het denken: hoe ziet de toekomst van onroerend goed eruit? Interessant aan deze transactie is dat deze plaatsvond op de blockchain, maar niet echt veel te maken had met crypto in traditionele zin. Aan het eind van de dag was het gewoon een huis dat in USD werd gekocht.
Natuurlijk, het was tokenized in NFT-vorm en de USD was on-chain in de vorm van een stablecoin, maar aan het eind van de dag, als dit werkt en het proces stroomlijnt, wat is er dan niet leuk aan?
Zo veel van crypto wordt verkeerd begrepen. Er zijn zoveel aspecten aan de ruimte die niets anders zijn dan geldgrepen, pompen en dumpen en volledig verstoken van nut. Maar het zijn dit soort doelen – een probleem echt gemakkelijker maken, zoals het omslachtige proces van het kopen van onroerend goed – dat me enthousiast maakt over de ruimte.
We hebben hier een hele reeks onderwerpen behandeld, maar het was een leuke aflevering. Iedereen die geïnteresseerd is in onroerend goed of technologie moet iets vinden dat ze leuk vinden.
Zoals altijd voel je vrij om contact op te nemen met opmerkingen!
Zet het gesprek op Twitter voort met @InvezzPortal , @DanniiAshmore en @rsonchain / @Roofstock . Of bezoek https://onchain.roofstock.com/ voor meer informatie.
Bedankt voor het luisteren, volg ons en abonneer je hier:
Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

source