Apple eist nu nog meer geld van iOS ontwikkelaars – XGN.nl

Home » Apple eist nu nog meer geld van iOS ontwikkelaars – XGN.nl
Apple eist nu nog meer geld van iOS ontwikkelaars – XGN.nl

Door Ralph Beentjes op vrijdag 28 oktober, 2022 om 12:00
Apple heeft deze week een nieuw beleid gelanceerd voor de App Store. Door de veranderingen eist Apple nu nog meer geld van iOS ontwikkelaars voor aankopen in apps.
Deze maand staat voor Apple in het teken van de nieuwe iPads die gelanceerd zijn. Maar stilletjes heeft de techgigant ook een nieuw beleid geïntroduceerd voor de App Store die een enorme invloed heeft op bepaalde apps en de ontwikkelaars.
Sinds deze week eist Apple namelijk iOS developers de in-app purchase optie gebruiken voor boosts van posts in social media apps. Het lijkt een kleine verandering, maar het betekent dat Apple daar nu ook dertig procent van de inkomsten op ontvangt. En dat is een verandering waar Meta allesbehalve blij mee is. Dagelijks verkoopt het bedrijf namelijk veel boosts via Facebook en Instagram en daar moet het nu een substantieel deel van inleveren.
Tegenover The Verge laat Tom Channick, de woordvoerder van Meta, dan ook weten niet gediend te zijn van Apple’s praktijken.
De veranderingen in de App Store gelden ook voor apps die NFT’s verkopen. Elke verkoop van een NFT moet nu via de in-app purchase lopen, want opnieuw een commissie percentage van 30 procent betekent voor Apple. Daardoor zal de NFT-handel op iOS nog een grote klap te verduren krijgen.
Er waren eerder al geruchten dat Apple ook meer advertenties naar de iPhone zou brengen en dat is nu het geval. In de App Store zijn namelijk meer plekken voor ads te vinden en ook in de apps van Apple zelf. Er is nu bovendien veel kritiek op advertenties die verschijnen. Zo zijn er gebruikers die een advertentie voor gokken zagen, terwijl je juist zochten naar een app die helpt met een gokverslaving.
© 2005 – 2022 Alle rechten voorbehouden.

source