Onderzoek: NFT-verkopen ingestort ten opzichte van januari – Adformatie

Home » Onderzoek: NFT-verkopen ingestort ten opzichte van januari – Adformatie
Onderzoek: NFT-verkopen ingestort ten opzichte van januari – Adformatie

De handelsvolume van NFT’s – Non Fungible Tokens – is in negen maand met 97 procent gedaald. Waar er in januari nog 17 miljard dollar werd omgezet met de handel in NFT’s, was dat in september nog ‘maar’ 466 miljoen dollar. Dat schrijft Bloomberg op basis van data van cryptoanalyseplatform Dune.
Een NFT is het bewijs dat je eigenaar bent van een digitaal object, bijvoorbeeld een afbeelding, schilderij of muzieknummer. 
Dune baseert zijn statistieken op de handelscijfers van de grootste (ver)koopplatformen, waaronder OpenSea, NFTTX, LooksRare, SuperRare, Rarible. De vrije val van het handelsvolume betekent dat de NFT-handel momenteel minder omzet dan in juli 2021. Daarna explodeerde de handel tot een miljardenbusiness. Zo werd er vorig najaar één NFT voor 70 miljoen dollar verkocht. Dergelijke nieuwsberichten zien we tegenwoordig niet meer voorbijkomen. 
De cijfers over het instorten van de NFT-handel komen niet uit de lucht vallen. In mei werd al duidelijk dat het handelsvolume van NFT’s met 92 procent gekelderd was en vorige maand bleek dat OpenSea in twee maanden 75 procent minder NFT-verkopen noteerde. Het aantal NFT-kopers en -verkopers op OpenSea is in de afgelopen maanden minder hard gedaald (5 procent) dan de handelsvolumes doen vermoeden. 
De flink gedaalde interesse in het (ver)kopen van NFT’s wil niet zeggen dat merken er niets meer mee doen. Onder meer Samsung, Adidas, Nike en Macy’s investeren in NFT’s, bijvoorbeeld om klanten te veranderen in fans. Nog steeds zijn er nieuwe merken die in NFT’s stappen, al merkt Gizmodo op dat zij minder vaak van NFT’s spreken. Zo lanceerde Starbucks een eigen NFT-platform maar praat het liever over ‘stamps’ en noemt Reddit zijn NFT’s ‘collectible avatars’, ook in marketinguitingen. 
De eerder aangekondigde My Ad Center-functie is vanaf vandaag te gebruiken en krijgt meer functies.
DPG, RTL, NPO, Talpa en Mediahuis zoeken exploitatiemodellen voor beheer gegevens door klanten zelf. Van Dam leidt de samenwerking.
Martijn Smelt, CMO van Philips TV & Sound, legt uit hoe het merk op een duurzamere manier meer consumenten wil bereiken.
HighFive wil bewijzen dat NFT's en metaverse-omgevingen geen hype zijn, maar kansen voor merken bieden.
Wie zoekt naar ‘Metaverse’, komt er al snel achter dat de gigantische verwachtingen en hoopvolle dromen van de fans niet waar worden gemaakt
De eerder aangekondigde My Ad Center-functie is vanaf vandaag te gebruiken en krijgt meer functies.
DPG, RTL, NPO, Talpa en Mediahuis zoeken exploitatiemodellen voor beheer gegevens door klanten zelf. Van Dam leidt de samenwerking.
Martijn Smelt, CMO van Philips TV & Sound, legt uit hoe het merk op een duurzamere manier meer consumenten wil bereiken.

source