De VS wil mogelijk NFT’s belasten – BLOX | Nieuws.

Home » De VS wil mogelijk NFT’s belasten – BLOX | Nieuws.
De VS wil mogelijk NFT’s belasten – BLOX | Nieuws.

Er zijn tekenen dat de Verenigde Staten kunnen beginnen met het belasten van Non-Fungible Tokens (NFT’s). De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft namelijk bekendgemaakt dat zij deze virtuele tokens classificeert naast digitale valuta’s als crypto. Dit blijkt uit de (voorbeeld) instructies voor het belastingjaar 2022.
Deze instructies staan nog niet vast – tot blijdschap van NFT-bezitters – maar het is natuurlijk wel bijzonder dat hier NFT’s in voorkomen. Virtuele valuta’s zijn pas in 2021 als waardeopslag of ruilmiddel gezien door de IRS, dus dat hier nu NFT’s bijkomen is opvallend. De IRS zit niet stil om regels te bedenken voor de Web3-ruimte en aangezien er veel geld in omgaat, is het niet raar dat zij deze ook willen belasten.
“[Digitale bezittingen] zijn digitale representaties van waarde die zijn vastgelegd op een cryptografisch beveiligd gedistribueerd grootboek of een soortgelijke technologie. Digitale activa omvatten bijvoorbeeld niet-fungibele tokens (NFT’s) en virtuele valuta’s, zoals cryptocurrency’s en stablecoins”, zo blijkt uit de instructies.
De IRS verklaarde dat alles wat een vorm van digitale bezitting lijkt, niet veilig is voor de Amerikaanse belastingdienst. De organisatie zegt dat deze tak ook voor belastingdoeleinden wordt gebruikt. Dit betekent ook dat NFT-bezitters niet veilig zijn, vooral niet als het zo’n duur aapje is. Deze belastbare NFT-inkomsten moeten – als de instructies definitief worden – worden opgegeven voor het belastingjaar 2022.
Hierdoor zou de VS zich aansluiten bij landen als Singapore, Israël en India, die ook NFT’s belasten. Dit laatste land belast NFT’s zelfs met 30%, een van de hoogste percentages ter wereld. Daarnaast rekent India ook 1% TDS (Tax Deducted at Source) voor elke transactie. Dit komt zelfs bovenop de 30%.
Wellicht komt de IRS hier wel een tikkeltje laat mee, aangezien twee weken geleden bleek dat de verkoop van NFT’s flink afneemt. Daarnaast is er ook steeds minder interesse. Wellicht dat NFT-projecten bij grote evenementen als Ballon d’Or weer wat leven in de NFT-brouwerij brengen.
Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin

Simpel en veilig in crypto handelen
Gebruik vouchercode NIEUWS
Welke crypto kopen?
Investeren in crypto
Crypto koersen
Bitcoin kopen
Bitcoin koers
Bitcoin verwachting
Ripple nieuws
Cardano nieuws
Bitcoin nieuws
VeChain nieuws
Dogecoin nieuws
Ethereum nieuws
Solana nieuws
Altcoins nieuws
Polkadot nieuws
Chainlink nieuws
Organisatie
Redactie
Contact
Tip redactie
Vacatures
Vouchercode BLOX
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws@weareblox.com

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2022 | BLOX

source