Twijfels over de toekomst van NFTs, ondanks Ethereum Merge – Newsbit.nl

Home » Twijfels over de toekomst van NFTs, ondanks Ethereum Merge – Newsbit.nl
Twijfels over de toekomst van NFTs, ondanks Ethereum Merge – Newsbit.nl

Home NFT Nieuws Twijfels over de toekomst van NFTs, ondanks Ethereum Merge
Hidde Scheper 14-09-2022 10:23 leestijd 1 – 3 min
De zomer van 2021 stond in het teken van de definitieve doorbraak van Non-Fungible Tokens (NFTs). Het duurde echter niet lang voordat deze markt in het slop kwam en er lijkt steeds minder vertrouwen te zijn in een herstel. Uiteindelijk kochten de meeste mensen NFTs om er geld mee te verdienen en nu dat niet meer lukt, neemt de interesse snel af.
Dat gaat zelfs zo ver, dat enkele Web3 voorstanders weigeren om de term NFTs aan deze revolutie te koppelen. John Caldwell van Wave Finance en UnicornDAO verwacht dat de Merge ook weinig positieve impact op de NFT-markt zal hebben. “De huidige bearmarkt kan er weleens voor zorgen dat mensen NFTs compleet opgeven. Net zoals in de periode van 2018 tot 2019 eigenlijk de hele crypto-markt werd opgegeven”, zo gaat Caldwell verder.
“Ik weet niet of we dit een verlengde bearmarkt moeten noemen, maar we komen zeker op een punt dat ik er ook niet meer in geloof”, zo zegt NFT-handelaar Andrew Wang tijdens de SALT conferentie. Als het aan deze heren ligt komt er dus een zware tijd aan voor de NFT-wereld, waarna nog maar moet blijken of er überhaupt iets van overblijft als de bearmarkt ten einde is.
Het handelsvolume op de NFT-markt is momenteel extreem laag ten opzichte van de toppen van 2021 en 2022, maar dat sluit volgens andere een comeback niet uit. Enkele experts geven tijdens het SALT-panel over NFTs aan een toekomst te voorzien waarin mensen niet eens doorhebben dat ze NFTs gebruiken. Wat dat precies betekent moet de tijd ons leren, maar dat soort vage uitspraken zijn natuurlijk niet heel overtuigend.
Een belangrijke vraag is of de toepassingen van NFTs wel op een decentraal platform moeten draaien. Als jij bijvoorbeeld een digitale token van Starbucks krijgt, waarom zou die niet op een gecentraliseerde server kunnen staan? Geld is een toepassing waarbij een decentraal netwerk waarde heeft, maar voor veel digitale assets geldt dat niet. Over aandelen hoeven we ons bijvoorbeeld geen zorgen te maken dat ze zomaar bijgedrukt worden.
Waar de handelsvolumes van NFT’s sinds begin dit jaar met bijna 98% gedaald zijn, zijn diverse leidinggevenden hier niet zo bang voor.
Hidde Scheper 14-10-2022 leestijd 1 – 3 min
De Chief Financial Officer (CFO) van OpenSea, Brian Roberts, heeft het bedrijf verlaten na slechts 10 maanden.
Hidde Scheper 10-10-2022 leestijd 1 – 3 min
Het grote Yuga Labs heeft een Bored Ape Community Council gevormd, bestaande uit zeven leden die actief zijn binnen de gemeenschap.
Hidde Scheper 06-10-2022 leestijd 1 – 3 min
Steeds meer indicatoren wijzen er op dat Ripple’s XRP token klaar is om nog meer winsten te boeken.
Leon Markus 17-10-2022 leestijd 2 – 4 min
De XRP-prijs blijft ondanks de recente neergang sterk ten opzichte van andere altcoins. De cryptomarkten lijkt weer bullish te worden.
Daphne van Helvoort 14-10-2022 leestijd 1 – 2 min
Bitcoin investeerders lijken zenuwachtig te worden in aanloop naar het Amerikaanse inflatie rapport die vanmiddag uitgegeven zal worden.
Leon Markus 13-10-2022 leestijd 1 – 2 min
Newsbit Copyright © 2022 | Sitemap

Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren. Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons privacystatement.

source