NFT-verzamelaars investeerden in 2022 al voor $37 miljard in NFT's en evenaren daarmee reeds 2021 – BLOX | Nieuws – BTC Nieuws

Home » NFT-verzamelaars investeerden in 2022 al voor $37 miljard in NFT's en evenaren daarmee reeds 2021 – BLOX | Nieuws – BTC Nieuws
NFT-verzamelaars investeerden in 2022 al voor $37 miljard in NFT's en evenaren daarmee reeds 2021 – BLOX | Nieuws – BTC Nieuws

Het lijkt erop dat de hype rondom NFT’s nog lang niet voorbij is. Tijdens de eerste vijf maanden van 2022 hebben NFT-verzamelaars namelijk al voor 37 miljard dollar (35,15 miljard euro) in NFTs geïnvesteerd. Hiermee is het totaal van het recordjaar 2021 geëvenaard en is de industrie hard op weg om een nieuw record neer te zetten. De toekomst van deze relatief nieuwe industrie is op basis van de cijfers echter nog compleet onduidelijk en onvoorspelbaar.
NFT-markt is onvoorspelbaar en grillig
Sinds het begin van vorig jaar is de markt voor NFT’s enorm gegroeid. Zowel de totale waarde die in de industrie heen-en-weer gaat als de gemiddelde waarde per transactie zijn behoorlijk gestegen. Over het algemeen is de groei van de markt echter inconsistent, onvoorspelbaar en grillig.
Chainalysis constateert dat het transactievolume van NFTs vooral sporadisch enorme pieken vertoont en sinds midden-februari in een neerwaartse trend zit. Daarna heeft de markt een korte periode van herstel doorgemaakt in april, waarschijnlijk vanwege de hype rondom Moonbirds en de lancering van het metaverse project “Otherside” van de Bored Ape Yacht Club.
Ondanks de fluctuaties in de markt op de korte termijn is het aantal mensen dat inmiddels in de markt zit indrukwekkend te noemen. In totaal telt Chainalysis 950.000 unieke adressen die in het eerste kwartaal van 2022 NFTs gekocht en verkocht hebben. Het tweede kwartaal van 2022 is ook goed begonnen, want na de eerste maand zijn er al 491.000 unieke adressen actief geweest.
NFT-markt trekt mensen van over de hele wereld
Het bijzondere aan de NFT-markt is dat het mensen van over de hele wereld aantrekt. NFT’s zijn daadwerkelijk een globaal fenomeen. De meeste gebruikers zijn afkomstig uit Centraal- en Zuid-Azië. Dat gedeelte van de wereld wordt echter op de voet gevolgd door zowel Noord-Amerika als West-Europa. Centraal- en Zuid-Azië is volgens de cijfers van Chainalysis verantwoordelijk voor 25 procent van de bezoekersaantallen bij NFT-marktplaatsen.
Het is gaaf om te zien dat deze industrie mensen over de hele wereld inspireert en dat zelfs Afrika relatief goed vertegenwoordigd is in de grafiek. Afrika staat over het algemeen bekend als een continent waar de adoptie van onder andere bitcoin relatief hoog is ten opzichte van de rest van de wereld. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat veel nationale fiatvaluta in Afrika aan stevige inflatie onderhevig zijn.
NFT-marktplaats Coinbase valt tegen
Het rapport van Chainalysis over de NFT-markt komt enkele dagen na de lancering van de NFT-martkplaats van Coinbase. Tot nog toe valt de activiteit op de marktplaats van Coinbase echter enorm tegen. Op de eerste handelsdag vonden er op het platform van Coinbase slechts 150 transacties plaats voor een totaal volume van ongeveer 75.000 dollar (71.250 euro). Voor een miljardenbedrijf als Coinbase zijn dat geen goede resultaten, waarschijnlijk gaan ze daar nog wel even lawaai maken om de marktplaats te promoten.
Alles bij elkaar blijft de NFT-markt een bijzonder fenomeen. Weinigen hadden op voorhand verwacht dat dit een miljardenbusiness zou worden, maar inmiddels zijn we wel op dat punt aangekomen. Dat wil echter nog niets zeggen over de houdbaarheid van de markt. Alleen de tijd kan ons leren in hoeverre de interesse in NFTs op dit niveau blijft.
Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.
Bezoek mijn Linkedin
Sorry, the comment form is closed at this time.

Simpel en veilig in crypto handelen
Gebruik vouchercode NIEUWS
Welke crypto kopen?
Investeren in crypto
Crypto koersen
Bitcoin kopen
Bitcoin koers
Bitcoin verwachting
Ripple nieuws
Cardano nieuws
Bitcoin nieuws
VeChain nieuws
Dogecoin nieuws
Ethereum nieuws
Solana nieuws
Altcoins nieuws
Polkadot nieuws
Chainlink nieuws
Organisatie
Redactie
Contact
Tip redactie
Vacatures
Vouchercode BLOX
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws@weareblox.com

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2022 | BLOX

source