Crypto Update: Lightning-betalingen nog makkelijker met NFC-kaart – BNR Nieuws

Home » Crypto Update: Lightning-betalingen nog makkelijker met NFC-kaart – BNR Nieuws
Crypto Update: Lightning-betalingen nog makkelijker met NFC-kaart – BNR Nieuws

Het Nederlandse Bitkassa heeft een NFC-kaart ontwikkelt die te koppelen is aan je eigen lightning-wallet, de tweede laag op Bitcoin die snelle en vrijwel kosteloze betalingen mogelijk maakt. Bitkassa is overigens niet het enige bedrijf dat inzet op de technologie. Ook BL3P, het handelsplatform van Bitonic heeft een soortgelijke kaart, net als een aantal andere internationale partijen. Verder in het nieuws: Google accepteert cryptobetalingen  voor hun clouddiensten, CNN stopt een NFT-project en de gegevens van duizenden Celsius klanten ligt op straat.
Deze week in de Cryptocast
Een gesprek met Jos Lazet, mede-oprichter en CEO van Blockrise. Blockrise is een nieuwkomer op de Nederlandse markt en wil het beheer van crypto vergemakkelijken, maar klanten moeten wel hun eigen sleutels kunnen blijven beheren. Hoe richten ze dat in? Co-host is Bert Slagter. 
Links
Lightning-betalingen via NFC
Google accepteert crypto voor clouddiensten
CNN stopt met NFT-project
Gegevens van duizenden Celsius klanten op straat
Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live donderdagochtend rond 9:20 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast
 
 

source