NFT verkoop neemt flink af – BLOX | Nieuws.

Home » NFT verkoop neemt flink af – BLOX | Nieuws.
NFT verkoop neemt flink af – BLOX | Nieuws.

Non-Fungible Tokens, ook bekend onder de afkorting NFT’s, zijn de afgelopen maanden steeds minder populair aan het worden. Dit blijkt na recente cijfers van OpenSea, de grootste NFT-marktplaats ter wereld.
Om te beginnen leggen we kort uit wat Non-Fungible Tokens zijn. De letterlijke vertaling is ‘Niet Inwisselbare Tokens’ en geeft al veel weg van wat een NFT is; een unieke crypto die niet inwisselbaar is voor andere crypto’s.
Elke NFT heeft andere eigenschappen en vertegenwoordigt iets anders. Zo heb je tegenwoordig NFT’s van afbeeldingen, muziek, videogames en vele andere producten. Elke NFT is anders en heeft daarom een unieke waarde.
Uit een recente tweet over cijfers van OpenSea blijkt dat de verkoop van NFT’s flink gedaald is in 2022. OpenSea werd razend populair in 2021, wat hét jaar was van de NFT. Dit is ook terug te zien in de onderstaande grafiek. Van februari tot juli was er niet erg veel geld in omloop, maar in augustus werd er voor de eerste keer meer dan 2 miljard dollar aan NFT’s verkocht.
NFT sales plunge in Q3, down by 60% from Q2 pic.twitter.com/IkfMN9voaC
Deze trend duurde voort tot een hoogtepunt bereikt werd in januari van dit jaar. Sindsdien is er alleen maar een afname te zien, met uitzondering van een kleine opleving in april. Het is nog maar de vraag of deze trend nog eens terugkomt, of dat het een éénmalige hype was.
Er zijn veel bedrijven, muzikanten, sportclubs en andere partijen aan de slag met deze tokens. Er gebeurt dus genoeg, maar het is de verkoop dat gestaag afloopt. Daarnaast zien we ook een afname in de interesse. In onderstaande grafiek zien we de grafiek van Google Trends, waar we kunnen zien dat NFT’s ook minder interessant waren om te googelen.
Dit kan dus betekenen dat NFT’s een volwassen vorm hebben gekregen en wellicht meer gebruikt worden voor échte doeleinden. Maar aan de andere kant kan dit ook een teken zijn dat NFT’s minder in trek zijn en af zullen sterven. Zal er een toekomst zijn voor deze tokens?
Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin

Simpel en veilig in crypto handelen
Gebruik vouchercode NIEUWS
Welke crypto kopen?
Investeren in crypto
Crypto koersen
Bitcoin kopen
Bitcoin koers
Bitcoin verwachting
Ripple nieuws
Cardano nieuws
Bitcoin nieuws
VeChain nieuws
Dogecoin nieuws
Ethereum nieuws
Solana nieuws
Altcoins nieuws
Polkadot nieuws
Chainlink nieuws
Organisatie
Redactie
Contact
Tip redactie
Vacatures
Vouchercode BLOX
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws@weareblox.com

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2022 | BLOX

source