NFT-handel is 97% ingestort in vergelijking met de piek van de hype in januari – JFK Magazine

Home » NFT-handel is 97% ingestort in vergelijking met de piek van de hype in januari – JFK Magazine
NFT-handel is 97% ingestort in vergelijking met de piek van de hype in januari – JFK Magazine

Foto(‘s): Andrey Metelev / Unsplash
Het handelsvolume van NFT’s is in negen maanden met 97% gedaald. In januari van dit werd er nog voor 17 miljard dollar verhandeld, maar in september was dit ‘slechts’ 466 miljoen dollars. Extra pikant: dit is nog lager dan vóór de hype echt begon rond september 2021.
Dit nieuws werd gebracht door Bloomberg op basis van data van een werknemer van Dune Analytics. De data van Dune is gebaseerd op de handelscijfers van de grootste platformen zoals OpenSea, LooksRare, SuperRare, NFTTX en Rarible.
Aan het begin van het jaar viel er niet aan te ontkomen, dag na dag hoorde je nieuws over NFT’s die voor torenhoge bedragen verkocht werden. Bekende mensen zoals Eminem en Memphis Depay pronkten ermee en de sky was voor even de limit. Nu is de markt weer ingestort.
Lees ook: Investeerder Michael Burry (The Big Short) dumpt zijn portfolio en stopt alles in één aandeel
Deze ineenstorting valt samen met een verlies van zo’n twee biljoen dollar in de rest van de cryptowereld. Toch is er niet alleen maar somberheid. Zo zijn grote bedrijven nog steeds bezig met allerlei diensten die gebruik maken van NFT’s. Daarbij schuwen ze wel het woord ‘NFT’, men spreekt eerder over ‘stamps’ zoals bijvoorbeeld bij Starbucks. Ook merken zoals Nike en Adidas investeren nog steeds in NFT’s. Heb je vertrouwen in de toekomst van cryptovaluta en NFT’s? Dan is dit een goed moment om te investeren. Voor de sceptici is dit echter bewijs dat de NFT-handel een bubbel is. De toekomst gaat uitwijzen wie gelijk heeft.
Trading volumes in NFTs down 97%https://t.co/1vnDTVmLuj pic.twitter.com/g3kqksJYqP
— Joe Weisenthal (@TheStalwart) September 28, 2022

© 2021 – VDS Publishers BV

source