Grootste Spaanse telecomfirma staat klanten toe te betalen met Bitcoin, Ether en andere crypto – Business AM – NL

Home » Grootste Spaanse telecomfirma staat klanten toe te betalen met Bitcoin, Ether en andere crypto – Business AM – NL
Grootste Spaanse telecomfirma staat klanten toe te betalen met Bitcoin, Ether en andere crypto – Business AM – NL

Hoofdpagina » Grootste Spaanse telecomfirma staat klanten toe te betalen met Bitcoin, Ether en andere crypto
Het is voortaan mogelijk om in de online-shop van Telefónica, de telecom-multinational uit Madrid, voor artikelen af te rekenen in cryptomunten zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) en USD Coin (USDC). Het bedrijf integreerde de crypto-betalingsfunctie van de Spaanse cryptobeurs Bit2Me om digitale munten te ontvangen in ruil voor hun techproducten.
Naast de integratie van crypto in zijn online-winkel, Tu geheten, kondigde het telecombedrijf onlangs ook een samenwerking aan met de software-onderneming Qualcomm Technologies. Volgens Daniel Hernández, een leidinggevende bij Telefónica, werken de bedrijven samen om zich voor te bereiden op de toekomst en innovatieve diensten aan hun klanten te kunnen leveren.
Maar volgens Cointelegraph bundelen de bedrijven voornamelijk de krachten om Telefónica’s stekje in de metaverse tot leven te wekken.
Naast zijn crypto- en metaverse-inspanningen, heeft Telefónica zich ook toegelegd op non-fungibele tokens (NFT’s). Zo heeft de telecomgigant zijn eigen NFT-marktplaats gebouwd op de Polygon-blockchain, die geïntegreerd is met de cryptowallet Metamask.
De metaverse, het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes die gebruikers interactief kunnen bezichtigen en waarin ze met elkaar kunnen communiceren, surfte vorig jaar mee op de cryptogolf; 2021 was immers het boerenjaar bij uitstek voor de cryptowereld.
Virtueel vastgoed was volgens metaverse-bedrijven the next big thing. Dat leidde eind vorig jaar tot een soort digitale landkoorts, waarbij beleggers de beste lappen grond probeerden op te kopen, soms voor miljoenen dollars. Zo opende de Amerikaanse zakenbank JPMorgan in februari nog een lounge in de metaverse van Decentraland. De bank verwachtte destijds dat advertentie-uitgaven in de metaverse tegen 2027 zullen oplopen tot maar liefst 18,41 miljard dollar.
Sinds de cryptocrash verliezen beleggers echter razendsnel interesse in het 3D-vastgoed; de verkoop van metaverse-grond is sinds 2021 met maar liefst 98 procent gedaald.
Het Spaanse telecombedrijf is overigens niet de enige speler in het Zuid-Europese land die in de weer is met innovatieve internet- en cryptotechnologie. Zo raakte eerder dit jaar ook bekend dat de overheid van de autonome Spaanse regio Catalonië naar de creatie van een eigen metaverse kijkt. ‘Cataverse’ zal de Catalaanse taal en cultuur als thema hebben.
(as)

source