PostNL komt met speciale cryptozegel – BNR Nieuws

Home » PostNL komt met speciale cryptozegel – BNR Nieuws
PostNL komt met speciale cryptozegel – BNR Nieuws

PostNL heeft een nieuwe zegel ontwikkeld voor verzamelaars. Het is niet zomaar een zegel. Het is een 'cryptostamp'. Dit houdt in dat je naast een gewone postzegel een NFT ontvangt. De NFT-markt is alleen een stuk minder populair dan een paar maanden geleden.
PostNL komt er nu pas mee omdat de ontwikkeling van zo’n zegel lang duurt. ‘Voor normale postzegels duurt dit al rond de negen maanden. Omdat het hier om een zegel voor verzamelaars gaat duurde dit nog langer. We zijn hier anderhalf jaar mee bezig geweest’, vertelt marketeer Mirjam Verhagen van de verzamelafdeling van PostNL.
De zegel kan gebruikt worden op een brief, maar hier is hij niet voor ontwikkeld. Het is echt bedoeld voor verzamelaars. Zij zijn enthousiast over deze zegel. De oplage, die bij de presale op 2 september in de handel ging, was binnen een dag uitverkocht. PostNL bereikt volgens Verhagen zelfs een nieuwe doelgroep met deze zegel. ‘We stonden twee dagen geleden met deze zegel op de beurs Blockchain Expo en daar waren de mensen enorm enthousiast.’
PostNL is niet het eerste bedrijf dat een cryptostamp ontwikkelt. In Oostenrijk zijn ze hier in 2019 al mee begonnen. Daar worden de zegels inmiddels online voor flinke bedragen doorverkocht. De Nederlandse zegel is nu verkrijgbaar voor 9 euro en 5 cent. Of hij later voor hoge bedragen wordt doorverkocht is niet het doel volgens Verhagen. ‘Het zou leuk zijn voor de verzamelaars, maar wij houden ons daar niet mee bezig.’
Het is de bedoeling dat de cryptozegel een terugkerend project wordt. ‘We zijn er niet al zo lang mee bezig om dit eenmalig te doen. Mocht het de aankomende tijd goed verkopen, dan beginnen we aan de volgende’, aldus Verhagen. Maar omdat de presale en de reacties op de Blockchain-expo erg positief waren, verwacht ze volgend jaar gewoon een nieuwe.
Lees ook | Grootste NFT-platform verandert in een spookstad

source