Starbucks gebruikt Polygon voor NFT-beloningen – Newsbit.nl

Home » Starbucks gebruikt Polygon voor NFT-beloningen – Newsbit.nl
Starbucks gebruikt Polygon voor NFT-beloningen – Newsbit.nl

Home NFT Nieuws Starbucks gebruikt Polygon voor NFT-beloningen
Nick Hartjes 13-09-2022 14:47 leestijd 2 – 3 min
Starbucks gaat digitale postzegels uit geven en verkopen die toegang geven tot exclusieve merchandise, privé-evenementen én reizen.
Wil jij graag een NFT bij je latte? Starbucks heeft vandaag bekend gemaakt dat het van plan is zijn klanten NFT’s aan te bieden via Polygon, een schaalnetwerk van Ethereum (ETH). De NFT’s geven toegang tot dingen als merchandise en evenementen.
Het Starbucks Odyssey-programma, dat later dit jaar van start gaat, stelt klanten als werknemers in de Verenigde Staten in staat digitale postzegels te verdienen. Daarnaast worden ze in staat gesteld digitale postzegels te kopen en te verhandelen. Elke postzegel wordt geslagen als een NFT, of een blockchain-token dat eigendom vertegenwoordigt voor dingen als digitale verzamelobjecten en kunstwerken.
Het initiatief wordt gezien als een uitbreiding van het bestaande Starbucks Rewards-programma. Daarbij stelt het klanten in staat om NFT’s te verdienen door uitdagingen te voltooien en interactieve games te spelen via de app van de koffieketen.
De limited edition NFT-zegels kunnen door het bedrijf worden verkocht en gekocht met creditcards. De Starbucks Odyssey-webapp zal een marktplaats zijn waar de eigenaren van postzegels de postzegels kunnen kopen en verkopen wanneer ze willen.
Er zullen voordelen zijn voor gebruikers om deze zegels te verzamelen. De NFT’s zullen het niveau van een gebruiker in de Odyssey-app verhogen. Dit zal vervolgens weer leiden tot potentiële beloningen, van virtuele lessen van het mixen van drankjes tot exclusieve merchandise, toegang tot privé-evenementen of een reis naar de Costa Ricaanse koffieboerderij van Starbucks.
In een reeks tweets van vandaag zei de NFT-marktplaats Nifty Gateway dat het het Starbucks Odyssey-platform zal aandrijven. De marktplaats, die vooral bekend staat om NFT-collecties van artiesten als Beeple en muzikant The Weeknd, lanceerde onlangs een initiatief waarmee merken en makers hun eigen NFT-drops kunnen ontwikkelen met behulp van de Nifty Gateway-technologie.
1/ Today we are excited to introduce✨Publishers✨
A new platform that will enable people to curate their own drops on Nifty Gateway. pic.twitter.com/SUsOUhdzS0
Polygon is een sidechain van Ethereum die snellere, goedkopere en energiezuinigere transacties mogelijk maakt. Het is de laatste tijd een favoriet geworden van merkpartners zoals Coca-Cola en Reddit, die NFT’s op Polygon lanceerden. Afgelopen zomer koos Disney Polygon voor zijn Web3-acceleratorprogramma.
Starbucks plaagt de gemeenschap al maanden met zijn Web3-initiatief. Daarbij krijgt het zelfs kritiek van werknemers vanwege de milieu-impact van sommige NFT’s. Als proof-of-stake-netwerk dat geen gebruik maakt van crypto mining, gebruikt Polygon aanzienlijk minder energie dan Ethereum. Het Ethereum-netwerk zal echter zelf een milieuvriendelijke upgrade ondergaan, The Merge. Deze Merge zal het mainnet van het netwerk omzetten in een proof-of-stake.
Naar verluidt is Yuga Labs van plan om later dit jaar nog een gloednieuwe NFT-collectie te lanceren: Mecha Apes.
Hidde Scheper 17-09-2022 leestijd 1 – 3 min
Naar verluidt heeft de ApeCoin-community 3 voorstellen gekregen om over te stemmen. Deze voorstellen gaan over een aparte NFT-marktplaats.
Hidde Scheper 16-09-2022 leestijd 1 – 2 min
Samsung biedt inmiddels al meerdere NFT-functies aan in hun Smart Televisies. Binnenkort willen ze hier nog een functie aan toevoegen.
Hidde Scheper 15-09-2022 leestijd 1 – 3 min
Steeds meer investeerders zijn positief gestemd over Luna Classic. Zeker nu het aantal LUNC tokens dat gestaked worden groeit.
Leon Markus 17-09-2022 leestijd 1 – 2 min
Ondanks dat de rest van de markt het nog altijd zwaar heeft, lijkt de Bitcoin koers zich langzaam te ontkoppelen.
Hidde Scheper Gisteren 10:21 u leestijd 1 – 3 min
Edward Kim en Alex Forshaw onthullen een gedurfd plan om de TerraClassicUSD (USTC)-dollarpeg te herstellen.
Nick Hartjes 15-09-2022 leestijd 2 – 3 min
Newsbit Copyright © 2022 | Sitemap
Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren. Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons privacystatement.

source