Metaverse is een belangrijke factor voor lange termijn NFT-succes – Newsbit.nl

Home » Metaverse is een belangrijke factor voor lange termijn NFT-succes – Newsbit.nl
Metaverse is een belangrijke factor voor lange termijn NFT-succes – Newsbit.nl

Home NFT Nieuws Metaverse is een belangrijke factor voor lange termijn NFT-succes
Hidde Scheper 22-08-2022 16:21 leestijd 1 – 2 min
Juniper Research heeft een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de Non Fungible Token (NFT)-markt voor de komende 5 jaar. Hieruit blijkt dat wereldwijde transacties die aan NFT gekoppeld kunnen worden zal stijgen van 24 miljoen dit jaar naar 40 miljoen in 2027.
Volgens het onderzoek is één van de belangrijkste katalysatoren voor een betere acceptatie van NFT’s de Metaverse en zijn use-cases. Van deze niche van NFT’s wordt verwacht dat het in de aankomende vijf jaar het snelst zal groeien. Metaverse-gerelateerde NFT’s zullen tevens een toename van transacties ervaren, van 600.000 transacties in 2022 tot 9,8 miljoen in 2027.
Dit is een goede indicator voor grote merken als Adidas of Gucci, die beide al de nieuwe technologie hebben ingezet. Uit deze gegevens blijkt dat consumenten waarde in hun digitale activa willen die verder gaat dan puur het geld. Dit wordt ook door een recent Ripple-rapport ondersteund, waarin het bedrijf grote financiële instellingen ondervroeg over NFT-rente. De meest interessante NFT’s waren gerelateerd aan muziek.
Dergelijke muziek-NFT’s zijn vaak multi-utility, afgezien van het accumuleren van waarde in een wallet, zoals exclusieve artiesteninhoud en fractionele inzetten in songrechten. Volgens Juniper Research zijn de gegevens uit het rapport gebaseerd op een gemiddeld scenario voor adoptie. Alhoewel deze digitale activa nieuwe groei- en winstmogelijkheden bieden, waarschuwt het rapport leveranciers om verstandig te handelen vanwege de hoeveelheid NFT-zwendel die op de markt beschikbaar is.
Toch zijn er inmiddels al meerdere NFT-scams geweest sinds ze in 2021 enorm populair werden. De populaire NFT-marktplaats OpenSea sprak onlangs nog haar gemeenschap toe op Twitter over deze oplichting en gestolen NFT’s. Deze Tweet is als slot hieronder weergegeven.
8/ 2nd, we’re making it easier for users who reported an item stolen to re-enable buying and selling when they recover the item OR determine they should withdraw their stolen item report. For example, we're finalizing details on a simplified process that doesn't require a notary.
Samsung biedt inmiddels al meerdere NFT-functies aan in hun Smart Televisies. Binnenkort willen ze hier nog een functie aan toevoegen.
Hidde Scheper Gisteren 15:01 u leestijd 1 – 3 min
De zomer van 2021 stond in het teken van de definitieve doorbraak van Non-Fungible Tokens (NFT’s) maar de toekomst is onzeker.
Hidde Scheper 14-09-2022 leestijd 1 – 3 min
Starbucks gaat digitale postzegels uit geven en verkopen die toegang geven tot exclusieve merchandise, privé-evenementen en reizen.
Nick Hartjes 13-09-2022 leestijd 2 – 3 min
Terra LUNA Classic (LUNC) is flink gestegen doordat investeerders hun missie voortzetten om de munt nieuw leven in te blazen.
Nick Hartjes 11-09-2022 leestijd 1 – 2 min
Het eindspel nadert, nieuwe belangrijke datum in de SEC versus Ripple zaak die niet geheel onbelangrijk is.
Nick Hartjes 11-09-2022 leestijd 1 – 2 min
De Bitcoin koers is plotseling met meer dan 6 procent gedaald. De koersval vond nadat het inflatie rapport uit Amerika gepubliceerd werd.
Leon Markus 13-09-2022 leestijd 1 – 2 min
Newsbit Copyright © 2022 | Sitemap
Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren. Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons privacystatement.

source