Samsung brengt nog een NFT-platform voor digitale kunst – Newsbit.nl

Home » Samsung brengt nog een NFT-platform voor digitale kunst – Newsbit.nl
Samsung brengt nog een NFT-platform voor digitale kunst – Newsbit.nl

Home NFT Nieuws Samsung brengt nog een NFT-platform voor digitale kunst
Hidde Scheper 15-09-2022 15:01 leestijd 1 – 3 min
Samsung biedt inmiddels al meerdere NFT-functies aan in hun Smart Televisies. Binnenkort willen ze hier nog een functie aan toevoegen, waarmee klanten NFT’s kunnen kopen, opslaan én bekijken. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het digitale kunstplatform genaamd ArtToken, die een speciale app zal ontwikkelen voor Samsung televisies.
In eerste instantie werd de ArtToken NFT TV-App in Berlijn tentoongesteld. Destijds was de app echter nog in zijn beginfase. Alhoewel het nog steeds niet bekend is wanneer de app precies gedownload kan worden, zijn ze naar verluidt wel dingen aan het afronden.
De app zal de NFT-kunstcollectie van de gebruikers weergeven op de televisies van Samsung. Het is nog niet bekend welke modellen precies deze bestaande modellen de app zullen ondersteunen.
Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Samsung grote stappen zet binnen de NFT-wereld. Ze zijn inmiddels meerdere samenwerkingen aangegaan om NFT’s te ondersteunen op meerdere smart tv’s. Zo lanceerde het bedrijf bijvoorbeeld een zelfstandige app voor hun ‘The Frame’ en MicroLED-tv’s. Ook hebben ze met Nifty Gateway een integratie van hun NFT-platform mogelijk gemaakt. NFT-gebruikers krijgen hierdoor enkele mogelijkheden om hun NFT’s op hun televisies ten toon te stellen.
Naar verluidt hebben NFT-fans al toegang tot duizenden digitale kunstwerken en verzamelobjecten via de smart-tv’s van Samsung, maar meer opties kunnen hier zeker geen kwaad. Volgens een functionaris van Samsung die door de Koreaanse media wordt geciteerd, “is de beste manier om simpelweg de technologische superioriteit van een tv weer te geven, natuurlijke landschappen of kunstwerken digitaal weer te geven.”
Smart TV’s van Samsung worden door deze nieuwe updates meer dan alleen een portaal naar je favoriete programma’s en films. Het bedrijf bracht eerder dit jaar de Gaming Hub uit voor 2022 smart-tv’s, waardoor cloud-gaming voor veel mensen mogelijk is geworden. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf binnen de crypto- of NFT-wereld zal zijn.
De zomer van 2021 stond in het teken van de definitieve doorbraak van Non-Fungible Tokens (NFT’s) maar de toekomst is onzeker.
Hidde Scheper Gisteren 10:23 u leestijd 1 – 3 min
Starbucks gaat digitale postzegels uit geven en verkopen die toegang geven tot exclusieve merchandise, privé-evenementen en reizen.
Nick Hartjes 13-09-2022 leestijd 2 – 3 min
De overheid van Japan is nu wereldwijd één van de eersten geworden die NFT’s uitgeeft als een vorm van aanvullende beloningen.
Hidde Scheper 09-09-2022 leestijd 1 – 3 min
Terra LUNA Classic (LUNC) is flink gestegen doordat investeerders hun missie voortzetten om de munt nieuw leven in te blazen.
Nick Hartjes 11-09-2022 leestijd 1 – 2 min
Het eindspel nadert, nieuwe belangrijke datum in de SEC versus Ripple zaak die niet geheel onbelangrijk is.
Nick Hartjes 11-09-2022 leestijd 1 – 2 min
De Bitcoin koers is plotseling met meer dan 6 procent gedaald. De koersval vond nadat het inflatie rapport uit Amerika gepubliceerd werd.
Leon Markus 13-09-2022 leestijd 1 – 2 min
Newsbit Copyright © 2022 | Sitemap
Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren. Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons privacystatement.

source