Cardano (ADA) analyse: komt er een nieuw hoogtepunt boven 0,60 dollar? – BTC Nieuws

Home » Cardano (ADA) analyse: komt er een nieuw hoogtepunt boven 0,60 dollar? – BTC Nieuws
Cardano (ADA) analyse: komt er een nieuw hoogtepunt boven 0,60 dollar? – BTC Nieuws

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is cardano (ADA) weer als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.
Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Cardano. Daar kunnen we duidelijk zien dat de munt een goede lancering heeft gemaakt vanuit de wekelijkse support (blauwe zone). Dit is een supportzone die is getrokken vanuit het eerste hoogtepunt op deze grafiek. De koers van Cardano gaf hier al eerder een reactie op, maar faalde om verder te stijgen.
Het spande er even om of Cardano nog kracht zou zetten vanuit deze zone. De ADA-koers heeft deze zone al meerdere malen getest, en hoe vaker dat gebeurt, hoe zwakker de zone wordt. Toch lijkt de koers nu verder omhoog te willen. Hiermee lijkt een harde daling naar 17 dollarcent voorlopig uitgesloten (onderste blauwe zone).
Het allerbelangrijkste is dat ADA vanuit hier een hoger hoogtepunt gaat maken – hoger dan de oranje lijn (ongeveer 0,60 dollar). Als de munt daar boven weet te sluiten, kan dit de algehele trend weer positief veranderen. Zo’n hoger hoogtepunt (of laagtepunt) is meestal het eerste signaal van een lange weg naar boven.
Om dit beter te zien, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Daar zien we hetzelfde scenario, maar dan ingezoomd. De koers is echt precies van de bovenste rand van de zone omhoog geschoten.
Het ziet er goed uit op dit moment. Cardano is al 10 dollarcent hoger dan de blauwe zone, en dat is dezelfde afstand die ADA moet afleggen om een hoger hoogtepunt te maken. Daarnaast staat er binnenkort de Vasil hardfork op de planning. Dit is een van de meest belangrijke evenementen ooit voor deze munt.
Pas als de munt onder de blauwe zone komt, is het oppassen geblazen, aangezien de koers dan kan zakken tot de eerder benoemde 17 cent.
Om de positie van ADA goed te analyseren, pakken we ook even de bitcoingrafiek erbij (ADA/BTC). Hierop kunnen we aflezen of Cardano de komende tijd beter zal presteren dan bitcoin. Het hoeft dus niet per sé iets te zeggen over de dollarprijs van Cardano. In onderstaande afbeelding staat elke candle voor één week.
De koers doet ten opzichte van bitcoin wel ongeveer hetzelfde als tegenover de dollar. De koers is hier ook van de meest belangrijke blauwe zone afgekaatst en is bezig om de weg naar boven te vinden. In deze grafiek geldt hetzelfde als bij de dollar-grafiek: pas als de koers onder de blauwe zone sluit, is het oppassen geblazen.
Tot die tijd ziet Cardano er op dit moment prima uit. Er zijn alleen niet bepaald goede plekken om de munt nu op te pakken. Hiervoor lonen supports zich het beste, maar aangezien die 10 dollarcent (ofwel 20%) onder de huidige Cardano-koers ligt, is het een groot risico om nu in te stappen.
Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin
Sorry, the comment form is closed at this time.

Simpel en veilig in crypto handelen
Gebruik vouchercode NIEUWS
Welke crypto kopen?
Investeren in crypto
Crypto koersen
Bitcoin kopen
Bitcoin koers
Bitcoin verwachting
Ripple nieuws
Cardano nieuws
Bitcoin nieuws
VeChain nieuws
Dogecoin nieuws
Ethereum nieuws
Solana nieuws
Altcoins nieuws
Polkadot nieuws
Chainlink nieuws
Organisatie
Redactie
Contact
Tip redactie
Vacatures
Vouchercode BLOX
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws@weareblox.com

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2022 | BLOX

source