NBA in zee met Sorare voor NFT-verzamelplaatjes – Emerce

Home » NBA in zee met Sorare voor NFT-verzamelplaatjes – Emerce
NBA in zee met Sorare voor NFT-verzamelplaatjes – Emerce

Sorare slaat weer een grote vis aan de haak. De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zet de technologie van de Fransen voor een nieuwe lijn digitale verzamelplaatjes.
De kaartjes worden uitgegeven onder licentie van de NBA en sportfans kunnen ze verzamelen in hun account. Het eigendom van de spelerplaatjes is vastgelegd in een blockchain. Plaatjes ruilen, de ‘transactie’ dus, wordt daar ook vastgelegd.
De samenwerking wordt dit najaar van kracht wanneer het nieuwe seizoen in de NBA start.
Sorares technologie wordt al gebruikt door twee miljoen sportfans wereldwijd. Andere partner zijn onder andere Eredivisie, Bundesliga en La Liga.
Sorare begon als een fantasy voetbalgame waarbij ‘managers’, de kopers van de digitale voetbalplaatjes, officiële digitale kaarten kunnen verhandelen. De waarde van een speler wordt bepaald aan de hand van zijn prestaties in de echte wereld. Inmiddels breidde het bedrijf uit naar andere sporten.
De Fransen haalden een jaar geleden 580 miljoen euro venture capital op bij Softbank. Dat participeert tegen een waardering van 3,7 miljard euro. Andere nieuwe investeerders toen: Atomico, Bessemer Ventures, D1 Capital, Eurazeo, IVP en Liontree. Zittende investeerders Benchmark, Accel en Partech en angels als Alexis Ohanian, Gerard Piqué, Rio Ferdinand, Antoine Griezmann en César Azpilicueta deden ook mee.
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
De online marktplaats voor digitale voetbalplaatjes Sorare haalt 580 miljoen euro venture capital op bij Softbank. Dat participeert tegen een waardering van 3,7 miljard euro.
Het verzamelen van en spelen met voetbalplaatjes krijgt met een heel andere dimensie als je dat combineert met blockchain en support van de Europese topclubs. Investeerders zien er geld…
Alle rechten voorbehouden © Emerce

source