Je huis verkopen als unieke digitale token? In Florida kan het – Trouw

Home » Je huis verkopen als unieke digitale token? In Florida kan het – Trouw
Je huis verkopen als unieke digitale token? In Florida kan het – Trouw


Als eerste Amerikaanse huis ooit zal een huis in Florida verkocht worden als non-fungible token (NFT). Volgens het makelaarsbedrijf dat de verkoop organiseert is dit de toekomst.
Een huis kopen of verkopen in enkele seconden, zonder al te veel poespas eromheen, wie wil dat nou niet? Volgens een makelaarsbedrijf in Florida is dat de toekomst van de huizenmarkt, en zelf geven ze graag een voorzetje. Een huis in Gulfport, aan de kust van Florida, zal – waarschijnlijk als eerste Amerikaanse huis ooit –worden verkocht als een non-fungible token (NFT), oftewel een niet-inwisselbaar en uniek digitaal eigendomscertificaat. NFT’s kunnen alleen aangeschaft worden met bitcoin.
De laatste maanden is de populariteit van NFT’s sterk gestegen; met deze technologie worden bijvoorbeeld digitale kunstwerken verkocht, maar bijvoorbeeld ook de eerste sms ter wereld (voor maar liefst 107.000 euro). De makelaars in Florida hopen dat de technologie het verkopen van een huis een stuk makkelijker zal maken: de eigendomsrechten van het huis worden geüpload als een digitale token, en vervolgens geveild. Wie deze token in bezit heeft, mag in het huis wonen. Het maakt het kopen van een huis helaas niet goedkoper; de NFT van het stulpje in Florida heeft een startbod van 650.000 dollar.
Het eerste sms’je ooit verstuurd bevat maar twee woorden, maar dat doet niets af aan de waarde van het bericht. Het ging onder de hamer voor een fikse prijs.
Met de veiling van een digitaal kunstwerk van Beeple voor bijna 70 miljoen dollar werd de digitale kunst in één klap in de schijnwerpers gezet. Toch bestond die al zolang er computers zijn.
Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u “Accepteer alles”. U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor “Cookies accepteren van sociale media” aan.
U bent niet ingelogd

Tip hier onze journalisten
Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. – alle rechten voorbehouden

source