NFT’s kopen, doen of niet? – Vlaardingen24

Home » NFT’s kopen, doen of niet? – Vlaardingen24
NFT’s kopen, doen of niet? – Vlaardingen24


Af en toe plopt er iets nieuws op waar opeens iedereen zijn of haar geld in lijkt te steken. We hebben het van aandelen tot Bitcoins gezien en momenteel lijkt NFT’s helemaal hét ding te zijn. We kunnen dit niet per definitie afschrijven, aangezien we met eerdere zaken zoals crypto daadwerkelijk grote successen hebben gezien. Toch is het wel altijd aan te raden om kritisch en scherp te blijven. Voor je het weet heb jij je laten overhalen en ben je in iets gestapt wat bij nader inzien tóch niet zo’n goed idee was. Daarom zetten wij kort op een rijtje of die NFT’s wel zo’n goed idee zijn.

NFT, doe je mee?
NFT’s, oftewel non-fungible tokens, zijn een soort van patentrechten op online kunstwerkjes die worden verkocht. Deze online kunstwerken kunnen bijvoorbeeld filmpjes, muziek en afbeeldingen zijn. Deze hebben een bepaalde waarde en wanneer jij deze koopt heb je (soms samen met een beperkte andere groep) hier een alleenrecht op. Dit alleenrecht kun je vervolgens weer doorverkopen. Mocht de waarde van jouw NFT in de tussentijd zijn gestegen, dan heb je een leuke winst gemaakt.

Klinkt het nog wat vaag? Dat kunnen wij helaas alleen nog maar beamen. Aan de ene kant zien wij al mooie winsten die gemaakt zijn met deze investeringen, aan de andere kant worden de verhalen over de onoverzichtelijkheid van deze markt ook steeds hardnekkiger. Mocht je geld over hebben, dan is het aan te raden een klein deel in NFT’s te investeren mits je hier ook interesse en kennis van hebt. Stap je in als leek? Dan vinden wij het risicoprofiel aan de hoge kant.

Maar wat dan?
Dat geld op een spaarrekening zetten geen goed idee meer is vandaag de dag, dat begrijpen wij maar al te goed. Maar naast NFT’s zijn er nog zat andere investeringen waar een leuk rendement te behalen is. Denk aan aandelen, maar ook zeker aan crypto. Bij die laatste hoef je niet meer alleen aan de welbekende Bitcoin te denken maar houd ook onbekendere munten in de gaten. Deze kun je gemakkelijk verhandelen via het platform Teslacoin. Ethereum is bijvoorbeeld een digitale munt die betrouwbaar is gebleken de afgelopen jaren, maar wel gepaard gaat met een leuk rendement. Zeker wanneer jij je kansen over verschillende investeringen verspreid, heb je een toekomstbestendige portefeuille.

Of wij helemaal overtuigd zijn van de kracht van NFT’s? Niet helemaal. Of we het helemaal links laten liggen? Dat ook zeker niet. Door op bescheiden manier mee te doen met deze beweging kun je toch profiteren van deze opkomende markt, zonder dat je ervan wakker hoeft te liggen!

 
© 2022 – Vlaardingen24

source