Coffeeshop Toermalijn lanceert digitale NFT ledenpas – met korting! – CNNBS.nl – CNNBS

Home » Coffeeshop Toermalijn lanceert digitale NFT ledenpas – met korting! – CNNBS.nl – CNNBS
Coffeeshop Toermalijn lanceert digitale NFT ledenpas – met korting! – CNNBS.nl – CNNBS

Het was snikheet in Tilburg op 25 augustus, de dag dat coffeeshop Toermalijn een nieuwe digitale ledenpas lanceerde. Gelukkig beschikt de shop over een ruime achtertuin, waardoor de tropische temperaturen net te harden waren. Om twaalf uur precies sloot de eerste klant zich aan bij het On Chain Smokers programma en ontving digitale ledenpas nummer één.
Ik zal eerlijk zijn: ik ben nogal sceptisch over bitcoin, Non Fungible Tokens (NFT’s) en blockchain technologie. Maar ik moet ook bekennen dat ik er eigenlijk te weinig van af weet om een onderbouwd oordeel te hebben. Daarmee zit ik precies in de doelgroep, vertelt Willem Vugs van de Toermalijn me die snikhete middag. Juist mensen die niks op hebben met de nieuwe technologie wil Toermalijn bereiken en laten zien wat de voordelen zijn van het digitale lidmaatschap.
Maar wat houdt dat lidmaatschap in en hoe werkt On Chain Smokers (OCS)? De ledenpas is geen fysieke kaart, maar een digitale NFT die je op je telefoon kunt bewaren in je eigen digitale wallet, een virtuele portemonnee. Zo’n NFT is een uniek digitaal bestand dat is opgeslagen in een database, de blockchain. De OCS ledenpas is levenslang geldig en geeft recht op vijf procent korting op alle cannabisproducten bij de Toermalijn. Klanten krijgen de pas gratis bij aankoop van vijf gram hasj of wiet of zestien joints.

Ondanks de hitte is Willem Vugs zeer actief; hij geeft klanten uitleg, helpt bij het installeren van de Maiar wallet die nodig is om de OCS pas te gebruiken en filmt tussendoor. Als het even wat rustiger is vertelt hij dat het nieuwe systeem in eerste instantie bedoeld is om loyale klanten te belonen.
Toermalijn-eigenaar Willem klust bij als cameraman…
Eerder kregen klanten korting vanaf een bepaald bedrag, maar dat was niet eerlijk voor mensen die minder geld te besteden hebben. Het digitale systeem heeft veel voordelen: er ontstaat een community, de shop kan klanten direct bereiken en allerlei activiteiten en diensten aanbieden. Op de langere termijn kan de klant ook met bitcoin of andere cryptocurrency gaan betalen, maar voorlopig nog niet.
Nog een voordeel is dat andere coffeeshops makkelijk aan kunnen sluiten, zodat je met je OCS pas ook daar vijf procent korting krijgt. De Toermalijn heeft al jaren goede contacten in de Cannabis Social Club scene in Barcelona en daar is zeker interesse, aldus Vugs. Zo kan er een wereldwijde community worden opgebouwd, die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van Web 3.0, de nieuwe generatie apps en websites.
Vugs benadrukt dat er geen koppeling is met de verkoop, zoals bij de Bonuskaart van Albert Heijn. De Toermalijn slaat zelf helemaal geen data op, wat dat betreft is de OCS pas het tegenovergestelde van de wietpas die de overheid een paar jaar geleden probeerde in te voeren. Onderdeel van het systeem is een Discord kanaal, waar leden met elkaar kunnen chatten. Er is een Twitter account, @Onchainsmokers en een website: www.onchainsmokers.com
De makers van de On Chain Smokers ledenpas lichten coffeeshopklanten voor over de voordelen van hun uitvinding…
Of het ambitieuze project gaat slagen is moeilijk te voorspellen. Afgaande op de lange rij klanten die zich op de lanceringsdag opstelden bij de inschrijftafel, zien de consumenten het wel zitten. Wie wil er in deze tijden van recordinflatie geen vijf procent korting op wiet en hasj?
Ik ben heel benieuwd of meer coffeeshops zich aan gaan sluiten bij On Chain Smokers en of het lukt om ook buitenlandse cannabiswinkels te betrekken. Met de aanstaande legalisering van cannabis in Duitsland en het te verwachten effect daarvan in de rest van Europa is het potentieel in elk geval enorm.
Derrick Bergman schrijft al sinds begin jaren 90 over cannabis, o.a. voor Highlife, EssensiE en Leafly. Voor CNNBS schrijft hij wekelijks, o.a. over de strijd van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Derrick is journalist, fotograaf en voorzitter van het VOC. Meer informatie over het VOC: voc-nederland

Volgens overheid, politie en justitie is wiet kweken minimaal crimineel en ondermijnend. Durf jij eigenlijk nog wel wietplanten in de grond of pot te zetten?

Bekijk de uitslag
CNNBS maakt gebruik van cookies voor een optimale ervaring.
Wil je meer weten over het gebruik van cookies? Lees onze cookie policy.

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.

source