GameStop NFT Marktplaats – Een volledige uitleg! – AllesOverCrypto

Home » GameStop NFT Marktplaats – Een volledige uitleg! – AllesOverCrypto
GameStop NFT Marktplaats – Een volledige uitleg! – AllesOverCrypto

AllesOverCrypto
De meeste mensen kennen GameStop van het diverse aanbod van videospellen, of de commotie die het aandeel van het bedrijf heeft veroorzaakt. Echter, GameStop heeft de wereld van blockchains en cryptocurrency‘s ook ontdekt! Hierdoor is de GameStop NFT marktplaats een feit geworden. Ook via deze marktplaats kun je gaan handelen in non-fungible tokens! De videospelgigant heeft duizenden fysieke winkels, maar maakt het nu ook mogelijk om op de blockchain transacties te voltooien.
Steeds meer bedrijven zien de voordelen van de blockchaintechnologie en proberen deze technologie toe te passen binnen hun bedrijf. Grote bedrijven, zoals Samsung en Microsoft, maken al jaren gebruik van de blockchaintechnolgie. Met GameStop is er weer een grote naam in het rijtje van bedrijven gekomen. Wil je graag meer weten over GameStop? Of ben je nieuwsgierig naar de marktplaats van de videospelgigant? Je ontdekt het in deze blog!
Benieuwd hoe de NFT marktplaats van GameStop eruit ziet? In de onderstaande video kun je een tutorial checken!

GameStop is een bedrijf waar je videogames, elektronica en merchandise kunt kopen. Dit Amerikaanse bedrijf heeft meer dan 5.000 filialen in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Europa. Je kunt de vestigingen van GameStop onder verschillende namen tegenkomen, zoals Micromania en ThinkGeek.
Dit beursgenoteerde bedrijf (NSYE: GME) werd in 1984 opgericht door Leonard Riggio, Daniel DeMatteo en Richard Fontaine. In bijna 40 jaar tijd is het idee van deze 3 mannen uitgegroeid tot een onderneming die wereldwijd actief is en meer dan 16.000 werknemers heeft. 
Doordat de wereld steeds digitaler wordt, kreeg GameStop het in de afgelopen jaren steeds lastiger. Ook het aanbod van computerspellen werd steeds digitaler. Dankzij Xbox Live, PlayStation Network en Nintendo eShop wordt het digitale aanbod steeds groter, waardoor de markt van GameStop steeds kleiner werd. Dit kwam in 2018 al tot uiting, toen het bedrijf meer dan 600 miljoen dollar verlies leed.
Het een eigen NFT marktplaats, die gebouwd is op de Ethereum blockchain, beweegt GameStop zich ook richting de digitale markt. Tegen het einde van 2021 waren er al veel speculaties over deze plannen, en in het begin van 2022 werden deze plannen ook bevestigd. GameStop begon met het aannemen van extra werknemers, die de focus op blockchain gaming (GameFi), e-commerce en technologie hadden. De digitalisering is een feit geworden bij GameStop, waarbij het bedrijf een inhaalslag probeert te maken.
Niet alleen de slechte cijfers van 2018 waren een teken dat het bedrijf niet goed liep. Ook verschillende macro-factoren speelden een rol in de positie van GameStop. Zo zorgde Covid ervoor dat de filialen dicht moesten en was de digitalisering een gevaar voor het bedrijf. De positie waarin GameStop zat zag er niet goed uit en verschillende beleggingsfondsen zagen dit ook.
Dit resulteerde in een toenemend aantal shortposities op de beurs, die een grote druk op de koers van GME uitoefenden. Beleggingsfondsen zeiden hardop dat de beurskoers van 20 dollar veel te hoog voor het bedrijf was. Gebruikers van het platform Reddit ontdekten dit en er ontstond een discussie over de ontwikkelingen rondom het aandeel van GameStop. Verschillende GameStop liefhebbers en investeerders (zoals WallStreetBets) kwamen op deze manier met elkaar in contact en zo ontstond er een idee.
Het idee was om de beleggingsfondsen een hak te zetten, door op een georganiseerde manier hun short posities in gevaar te brengen. Dit werd gedaan door juist massaal long te gaan op het aandeel van GameStop. Het aantal aandelen in omloop was bij GameStop niet enorm hoog, dus de mensen op Reddit hadden het geloof dat zij met een kleine groep een groot effect op de koers konden uitoefenen.
Dankzij de actie van de investeerders op Reddit steeg de prijs van GME enorm! Voor de beleggingsfondsen die short waren gegaan was dit enorm slecht nieuws, omdat zij hun verliezen zagen oplopen. Om liquidaties te voorkomen moeten deze partijen hun posities met verlies sluiten, waardoor de koers nog harder begon te stijgen. De verkopers verlaten immers de markt, wat positief is voor de kopers. Dit fenomeen wordt ook wel een short squeeze genoemd.
Onder andere Melvin Capital leek het slachtoffer te worden van de short squeeze, waarbij het bedrijf meer dan 2 miljard aan kapitaal moet ophalen om overeind te blijven. Opvallend genoeg wist Melvin Capital slim om te gaan met de situatie, waardoor het bedrijf zelfs profiteerde van de prijsactie bij GME.
Deze NFT Marketplace wordt door haar bedrijf GameStop omschreven als “een niet-custodiale, op Ethereum Layer 2 gebaseerde Marketplace die partijen in staat stelt om echt eigenaar te zijn van hun digitale bezittingen die worden gerepresenteerd en beveiligd op de blockchain.” De Marktplaats is specifiek gebouwd op Loopring, een Layer 2 schalingsoplossing.
Loopring maakt de GameStop wallet een stuk goedkoper en efficiënter dan de wallets die gebaseerd zijn op het Layer 1 Ethereum mainnet. Gebruikers kunnen er verschillende crypto-portemonnees op aansluiten, waaronder de eigen GameStop-portemonnee van het bedrijf. Bovendien kunnen deze NFT’s ook worden overgedragen tussen verzamelaars en kunnen ze zelfs opnieuw worden verhandeld op andere marktplaatsen.
 
 
Met tips over hoe jij jouw geld beschermt in onzekere tijden!

Downloaden!
Leer hoe je begint met Bitcoin en andere cryptomunten!
Geen kennis, ervaring of kapitaal nodig!


Schrijf je in!
Ontvang tips, belangrijke artikelen en veelbelovende cryptomunten met ons gratis abonnement!
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen, Crypto Mastery en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.
De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.
De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.
Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

© 2017-2022 | AllesOverCrypto

source