Hackers stelen paspoort van Wit-Russische president en verkopen het als NFT – BTC Nieuws

Home » Hackers stelen paspoort van Wit-Russische president en verkopen het als NFT – BTC Nieuws
Hackers stelen paspoort van Wit-Russische president en verkopen het als NFT – BTC Nieuws

Een hackersgroep genaamd de ‘Wit-Russische Cyber Partizanen’ heeft een heel merkwaardige NFT gemaakt. De groep stal namelijk de paspoortgegevens van Alexander Loekasjenko, de president van het land, en maakte hier een Non-Fungible Token paspoort van.
De Wit-Russische Cyber Partizanen deelde het nieuws via Twitter, waar ze vertelden dat ze de paspoort info van alle Belarussen hebben verkregen. “Voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid heeft een hacktivisten collectief de paspoort info van ALLE burgers van het land verkregen.”
?1/3?For the 1st time in human history a #hacktivist collective obtained passport info of the ALL country's citizens. Now we're offering you an opportunity to become a part of this history ?. Get a unique digital version of #lukashenka passport as #NFT https://t.co/gOlWdoUehi pic.twitter.com/RxdWpBqA8f
Of dit zorgwekkend is voor de inwoners, hangt af van de intentie van deze groep. Tot nu toe lijkt de groep vooral Loekasjenko in het vizier te hebben, en bieden zijn paspoort aan als NFT. “Nu bieden we jou de kans om deel uit te maken van deze geschiedenis. Ontvang een unieke digitale versie van Loekasjenko paspoort als NFT”, zo vertelt de groep.
Ze drijven de spot met Loekasjenko, die op één NFT achter de tralies zit. “De dictator is vandaag jarig – help ons het voor hem te verpesten! Haal vandaag ons kunstwerk. Een speciale aanbieding: een Nieuw Wit-Russisch paspoort voor Loekasjenko waar hij achter de tralies zit. Zorg dat het eerder gebeurt nu hij nog leeft.”
De groep heeft duidelijke moralen en vertelt dat deze van plan is om Wit-Rusland en Rusland – die veel samenwerken – te bestrijden. “Al het geld zal naar ons werk gaan om de bloedige regimes in Minsk en Moskou aan te pakken.” Hoe zij met hun werk deze regimes zullen bestrijden is nog niet duidelijk.
Naast de Wit-Russische paspoorten heeft het collectief nog meer in de aanbieding. Zoals in onderstaande tweet te zien is, verkopen ze ook de paspoorten van andere “verraders” van het volk van Wit-Rusland en Oekraïne. Alleen bestaat de kans dat OpenSea de paspoorten heeft weggehaald.
De links in de tweet, die je verwijzen naar de NFT-marktplaats OpenSea, doen het namelijk niet meer. Als je in al je nieuwsgierigheid wil klikken op de pagina waar deze paspoorten opstaan, krijg je een 404 melding. In de tweets zijn de NFT’s nog wel te zien.
?3/3 We also offer passports of his closest allies and traitors of the people of #Belarus and #Ukraine. All the funds will go to support our work in hitting bloody regimes in #minsk & #moscow. ✊?? #kgb #propaganda #NFT #NFTcpartisans pic.twitter.com/jMMZAVB7kQ

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin

•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source