FTX index traden – een volledige uitleg – AllesOverCrypto

Home » FTX index traden – een volledige uitleg – AllesOverCrypto
FTX index traden – een volledige uitleg – AllesOverCrypto

AllesOverCrypto
Of je nou wil investeren in crypto of in aandelen; risicomanagement is altijd belangrijk bij het investeren. Daarom maken veel investeerders gebruik van de verschillende indexen op de aandelenmarkt, die ook wel ETF’s worden genoemd. Zo is bijvoorbeeld de S&P500 ETF een zeer populaire investering onder veel investeerders. Maar wist je dat je op de cryptomarkt ook kunt handelen in indexen?
Je kunt via de exchange FTX bijvoorbeeld handelen in verschillende indexen. Ook op de aandelenmarkt zijn er zogenoemde crypto indexen, waar bijvoorbeeld blockchain gerelateerde bedrijven in een mandje worden gestopt. Echter, met het actuele aanbod van FTX kun je ook op de cryptomarkt zelf aan de slag!
Ben je benieuwd hoe je kunt handelen met crypto indexen via FTX? En welke indexen je bij deze exchange kunt vinden? In dit artikel nemen we de verschillende indexen onder de loep!
In de onderstaande video kun je een FTX exchange tutorial bekijken, waar onder andere de Altcoin Index van FTX wordt bekeken!

Het woord ‘index’ heeft meerdere betekenissen. De meeste simpele betekenis van index is die van ‘lijst’. Wij bespreken de betekenis van een index met het oog op beleggen: de beursindex. Bij beleggen bestaat de index uit een verzameling aandelen of obligaties van verschillende bedrijven. Het aantal bedrijven dat in de index is opgenomen, verschilt per index. Ook zijn er indices die gebaseerd zijn op vestigingslocatie, beurswaarde of branche. Wat ze gemeen hebben is dat de aandelen of obligaties gezamenlijk de index bepalen.
Een perpetueel contract is een speciaal soort futurescontract, maar in tegenstelling tot de traditionele vorm van futures, heeft het geen vervaldatum. Men kan dus een positie aanhouden zo lang als men wil. Voor het overige is de handel in perpetuele contracten gebaseerd op een onderliggende indexprijs. De indexprijs bestaat uit de gemiddelde prijs van een actief, volgens de belangrijkste spotmarkten en hun relatieve handelsvolume.
In tegenstelling tot conventionele futures worden perpetuele contracten dus vaak verhandeld tegen een prijs die gelijk is aan of sterk gelijkt op die van spotmarkten. Tijdens extreme marktomstandigheden kan de markprijs echter afwijken van de spotmarktprijs. Het grootste verschil tussen de traditionele futures en de perpetuele contracten is echter de “afwikkelingsdatum” van de eerstgenoemde.
Via FTX kun je gebruik maken van verschillende indexen. Zo zijn er voor de hand liggende indexen, zoals de Altcoin Index en DeFi Index. Echter, FTX gaat verder dan de te verwachten indexen. Zo hebben ze ook de Shitcoin Index. In de onderstaande opsomming kun je de verschillende indexen ontdekken, die we verderop in de blog gedetailleerdr zullen bekijken.
Met tips over hoe jij jouw geld beschermt in onzekere tijden!

Downloaden!
Leer hoe je begint met Bitcoin en andere cryptomunten!
Geen kennis, ervaring of kapitaal nodig!


Schrijf je in!
Ontvang tips, belangrijke artikelen en veelbelovende cryptomunten met ons gratis abonnement!
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen, Crypto Mastery en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.
De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.
De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.
Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

© 2017-2022 | AllesOverCrypto

source