Verdwijnen NFT's net zo hard als ze opkwamen? – DutchCowboys

Home NFT Nieuws Verdwijnen NFT's net zo hard als ze opkwamen? – DutchCowboys
Verdwijnen NFT's net zo hard als ze opkwamen? – DutchCowboys

Is het over met NFT’s? De digitale eigenaarsbewijzen voor virtuele objecten waren in 2021 razend populair, maar inmiddels zien we dat er niet alleen minder over wordt gesproken: ze worden ook minder waard. Dat is onder andere te zien aan de marktplaats voor NFT’s, OpenSea.
Op OpenSea lijkt het zo langzamerhand hard achteruit te gaan met de eigendomsbewijzen. De handel daalde met 99 procent in slechts één kwartaal. In mei was het 405,75 miljoen dollar op een dag, maar in augustus was daar nog maar 5 miljoen dollar van over. Cointelegraph spotte de finke achteruitgang van de non-fungible tokens.
Het is ook te merken bij bedrijven: waar grote merken vorig jaar het ene na het andere bericht stuurde over het bestaan van NFT’s in hun naam, is het nu wat stilletjes. Er worden weinig NFT-plannen meer waargemaakt, zo lijkt het. Er zijn op OpenSea niet alleen minder transacties, maar ook minder accounts. Om dat alles nog erger te maken, lijken de NFT’s die worden aangeboden ook steeds vaker bodemprijzen te krijgen.
Wil je behoren tot de felbegeerde, ‘exclusieve’ Bored Ape Yacht Club, dan was je daar eerder ruim vier ton voor kwijt: nu is dat nog net een ton. Een ton die je betaalt in Ethereum, want dat is hoe NFT’s werken: je koopt een eigendomsbewijs van een digitaal object en dat wordt vastgelegd in de blockchain. Dit is een computernetwerk bestaande uit computers over de hele wereld die er samen voor zorgen dat er een soort ketting ontstaat. Binnen die ketting is altijd bij elke schakel bekend als er een aanpassing is.
Je betaalt een NFT met Ethereum en het feit dat de meeste cryptovaluta ook flink dalen in waarde, hangt waarschijnlijk samen met de afname van de prijs, de populariteit en de hoeveelheid gesprekken over NFT’s. Daarnaast zal het ook niet helpen dat überhaupt alles stukken duurder lijkt te worden: er wordt vaak gezegd dat je beter in cryptovaluta kunt investeren met geld dat je toch wel kan missen en ja: in slechte economische tijden neemt dat ‘extra’ geld af.
Daarnaast wordt ook steeds grootschaliger bekend dat de blockchain en cryptovaluta niet per se heel erg goed zijn voor de natuur. De gigantische hoeveelheden rekenracht die nodig zijn zorgen ervoor dat er veel stroom wordt verbruikt en dat heeft weer invloed op de aarde. Het is om die reden dat bijvoorbeeld Elon Musk toch maar had teruggedraaid dat je een Tesla met Bitcoin zou kunnen kopen. Er wordt er wel gewerkt aan iets minder schadelijke methoden om crypto te gebruiken.
Tegelijkertijd hoeft het afnemen van NFT-succes de laatste tijd geen ramp te zijn. Het is een jonge industrie en er kan nog vanalles gebeuren. Zo zouden NFT’s een grote rol gaan spelen in het metaverse, iets dat ook nog niet helemaal goed op de rit lijkt te zijn. De avatar van Mark Zuckerberg helpt er bovendien niet bij. Het is dus nog afwachten of de jonge honden van de NFT’s slechts te maken hebben met een dipje of niet. Dat heeft echter niet zozeer te maken met de inhoud van NFT’s zelf (die is vaak heel kunstig), maar wel met bijna alles daaromheen: de invloed op het milieu, de economie, de ontwikkelingen rondom het metaverse en uiteindelijk ook met welke coole nieuwe dingen bedrijven komen om NFT’s toch weer op de kaart te zetten.
Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,…

source