Meta ondersteunt nft's in Facebook- en Instagram-posts – Tweakers

Home » Meta ondersteunt nft's in Facebook- en Instagram-posts – Tweakers
Meta ondersteunt nft's in Facebook- en Instagram-posts – Tweakers

Meta maakt het mogelijk voor gebruikers om nft’s als posts te plaatsen op zowel Instagram als Facebook. Gebruikers kunnen verschillende wallets koppelen. Bij posts verschijnt vervolgens een label. Nft’s daalden de laatste maanden sterk in populariteit.
Meta schrijft in een blogpost dat het de test uitbreidt die het maanden geleden begon. Het bedrijf experimenteerde toen met de mogelijkheid om non fungible tokens, of nft’s, te plaatsen op de socialemediaplatformen van het bedrijf. Nft’s zijn afbeeldingen die op de blockchain staan en daarom een uniek id hebben. Daarmee zouden ze gekoppeld zijn aan individuele gebruikers, al kunnen de daadwerkelijke afbeeldingen wel gewoon gedownload en verspreid worden. Facebook testte de functie al onder een beperkt aantal gebruikers in verschillende landen, maar de Benelux zat daar niet bij.
Facebook zegt nu dat ‘digitale verzamelobjecten’ op Facebook en Instagram kunnen worden geplaatst als posts. Gebruikers kunnen wallets zoals Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet en Dapper Wallet koppelen. Nft’s kunnen worden gemint op de Ethereum-, Polygon- en Flow-blockchain. Als gebruikers een nft posten, komt daar een labeltje bij te staan met ‘digitale collectable’.
Meta nfts
Volgens een faq kunnen gebruikers zowel foto’s als video’s plaatsen. Als een gebruiker een post plaatst met daarin de afbeelding van de nft, kan hij de rechtmatige ‘eigenaar’ daarin taggen.
Verschillende andere sociale netwerken experimenteren ook met non-fungible tokens. Reddit laat gebruikers bijvoorbeeld nft’s van hun Snoo-avatars maken. Twitter doet hetzelfde met profielfoto’s. Nft’s verliezen wel rap aan populariteit, nadat de waarde van de digitale tekeningen eind vorig jaar sterk steeg. De waarde van de meeste nft’s, het aantal actieve gebruikers en verhandelde nft’s op handelsplaats OpenSea kelderde de afgelopen maanden hard. Eind vorig jaar bleek ook al dat gamers weinig interesse hadden in nft’s in Ubisoft-games.
Door Tijs Hofmans
Redacteur
30-08-2022 • 08:33
131 Linkedin
KERI, protocol voor 'self sovereign identity'
Product Owner Plantgezondheid en Natuur
Rijksoverheid, Wageningen
Business Analist
Rijksoverheid, Utrecht
Medewerker gegevensbeheer en GEO
Gemeente Land van Cuijk, Cuijk
Deel je skills voor jouw droombaan Meld je aan!
[Reactie gewijzigd door deco1974 op 30 augustus 2022 09:27]
[Reactie gewijzigd door Loller1 op 30 augustus 2022 09:48]
[Reactie gewijzigd door ro8in op 30 augustus 2022 14:41]
[Reactie gewijzigd door ro8in op 30 augustus 2022 14:43]
[Reactie gewijzigd door Dexcuracy op 30 augustus 2022 12:57]
[Reactie gewijzigd door Dexcuracy op 30 augustus 2022 14:21]
[Reactie gewijzigd door Gropah op 30 augustus 2022 13:06]
[Reactie gewijzigd door Sjeefr op 30 augustus 2022 09:51]
[Reactie gewijzigd door Wolfos op 30 augustus 2022 12:55]
[Reactie gewijzigd door koelpasta op 30 augustus 2022 15:42]
[Reactie gewijzigd door Zoijar op 30 augustus 2022 09:11]
[Reactie gewijzigd door ro8in op 30 augustus 2022 09:23]
[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 30 augustus 2022 10:22]

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.
Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ
Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 – 2022 Hosting door True
Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.
Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details
Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

source