Stichting stelt De Nachtwacht in 8.000 NFT’s beschikbaar – Emerce

Home » Stichting stelt De Nachtwacht in 8.000 NFT’s beschikbaar – Emerce
Stichting stelt De Nachtwacht in 8.000 NFT’s beschikbaar – Emerce

De Nachtwacht van Rembrandt zal binnenkort als NFT beschikbaar zijn, zo hebben de Rembrandt Heritage Foundation en HODL Finance een dezer dagen aangekondigd. De Nachtwacht wordt verdeeld in 8000 stukjes die vervolgens in de vorm van NFT’s te koop worden aangeboden.
Met het initiatief wil de Rembrandt Heritage Foundatio de collectie van Rembrandt ‘voor eeuwig’ bewaren op de blockchain.
Met de opbrengst moet straks het MetaRembrandt Museum worden ingericht, ’s werelds eerste Rembrandt metaverse museum. Daar zijn straks álle schilderijen van Rembrandt digitaal te aanschouwen.
Het voorwerk is reeds afgerond. Wijlen Prof. Dr. Ernst van de Wetering heeft alle werken van Rembrandt gedigitaliseerd en geremasterd. Zo is ‘De Nachtwacht’ teruggebracht naar zijn meest oorspronkelijke staat, waarbij de ooit afgesneden stukken er weer zijn aangeplakt.
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
Samsung en Nxt Museum verlengen hun samenwerking. Voor wat het noemt een ‘ongekende museumbeleving’ integreert Nxt nieuwe Samsung-technologie in het hele gebouw.
Instagram rolt NFT ondersteuning uit naar meer dan honderd landen. Gebruikers kunnen verschillende wallets aan hun Instagram koppelen en vervolgens geverifieerde NFTs ‘tentoonstellen’ op Instagram.
De aantrekkingskracht van NFT’s (niet-inwisselbare tokens) lijkt te zijn afgenomen. De markt lijkt nagenoeg geïmplodeerd, mede door de recente onrust op de cryptomarkt.
Alle rechten voorbehouden © Emerce

source