Hoe kan ik NFT's kopen? | Beste NFT Wallets 2022 – Invezz

Home » Hoe kan ik NFT's kopen? | Beste NFT Wallets 2022 – Invezz
Hoe kan ik NFT's kopen? | Beste NFT Wallets 2022 – Invezz

Bouw een aandelenportefeuille op en laat uw kapitaal in de loop van de tijd groeien.
Decodeer digitale valuta en koop uw eerste Bitcoin.
Materialen zijn een go-to-investeringsklasse. Erachter te komen waarom.
Profiteer van brede markten door te beleggen in aandelenindexen.
Forex is 's werelds grootste financiële markt, lees meer.
Invezz is een onafhankelijk platform met als doel gebruikers te helpen financiële vrijheid te bereiken. Om ons werk te financieren, werken we samen met adverteerders, die ons belonen voor gebruikers die Invezz naar hun diensten verwijst. Hoewel onze recensies en beoordelingen van elk product op de site onafhankelijk en onbevooroordeeld zijn, kunnen merken betalen om hoger op onze ranglijst te verschijnen of om advertenties in specifieke delen van de site te plaatsen. De volgorde waarin producten en diensten op Invezz verschijnen, houdt geen goedkeuring van ons in en houd er rekening mee dat er mogelijk andere platforms voor u beschikbaar zijn dan de producten en diensten, die op onze website verschijnen. Lees meer over hoe we geld verdienen >
Op deze pagina vind je een praktische handleiding over het kopen en verhandelen van NFT’s, samen met vergelijkingen van de beste platforms waar ze kunnen worden gekocht en verkocht. Als je niet zeker weet wat een NFT is, raden we je aan om eerst onze snelle definitiepagina te lezen, en dan hier terug te komen voor hulp bij je aankoop.

Lees meer over NFT aankopen!
De meeste NFT’s worden betaald voor het gebruik van Ethereum, wat betekent dat je een deel van die cryptocurrency moet bezitten om je eerste aankoop te doen. De onderstaande tabel bevat enkele van de beste brokers waarmee je Ethereum kunt kopen, en je kunt je binnen een paar minuten aanmelden door simpelweg de links naast elke broker te volgen. Ook kun je verder naar beneden navigeren voor meer informatie over het verkrijgen van de NFT’s zelf.
NFT’s worden verkocht op marktplaatsen, die fungeren als veilinghuizen voor deze tokens, en hier kun je een NFT kopen. Je kunt direct naar degene gaan die over jouw gewenste NFT beschikt. Ook kun je één van de topplatforms kiezen en door de collectie bladeren. De onderstaande marktplaatsen zijn twee van de leiders in de branche:
Voordat je een bod kunt plaatsen, dien je een account aan te maken. Dit is meestal een eenvoudig proces, waarbij je een paar contactgegevens invoert zoals je naam en e-mailadres. Dit kan echter variëren, en sommige platforms kunnen voor verificatiedoeleinden om aanvullende informatie vragen zoals een identiteitsbewijs.
Als je al een wallet hebt, kun je deze stap overslaan. Voor degenen die er nog geen hebben, is het goed om te weten dat de meeste NFT-marktplaatsen alleen in cryptocurrency handelen (en meestal Ethereum). Je moet dus een wallet hebben om geld te kunnen storten of een bod te kunnen plaatsen. Ook moet je een wallet hebben om de aangekochte NFT zelf in op te slaan. Hier zijn twee van de beste portefeuilles om mee aan de slag te gaan:
Op sommige platforms is deze stap net zo eenvoudig als het koppelen van je wallet aan je platformaccount. Je hoeft in wezen alleen maar op een knop te klikken. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er wat geld in zit en dat het de juiste cryptocurrency is. Veel NFT-marktplaatsen handelen in Ether, dus het is slim om te leren hoe je Ethereum kunt kopen als je het nog niet bezit.
Op andere platforms, zoals NBA Top Shot, moet je daadwerkelijk geld storten om een NFT te kopen en het te kunnen gebruiken. In dat geval kun je dit gewoon doen met een creditcard of betaalpas, zoals je zou doen bij een reguliere cryptocurrency-beurs. Ook kun je het financieren met cryptocurrency, maar nogmaals, je hebt een wallet nodig om dit te kunnen doen.
Meestal is het eenvoudig om te bieden op een NFT en volgt dit hetzelfde proces als een aanschaf op bijv. eBay. Elke veiling duurt even lang en je kunt op elk moment bieden, totdat deze sluit. Zo nu en dan is er een optie beschikbaar om tegen een vaste prijs te kopen, en daar kun je dan op klikken om ‘m direct te verkrijgen.
Houd er rekening mee dat je mogelijk een toeslag moet betalen bovenop de vermelde prijs. Meestal komt dat in de vorm van een blockchain-vergoeding of ‘gas fee’, wat een beetje lijkt op bezorgkosten. Je moet de miners betalen voor het toevoegen van je transactie aan de keten.
Zodra je een veiling hebt gewonnen, moet je het bod vereffenen voordat je daadwerkelijk eigenaar kunt worden van de NFT. Dat betekent dat je het geld naar de maker moet sturen, waarna de NFT naar je wallet wordt overgemaakt. Nu is deze in jouw bezit en kun je het gebruiken zoals je wilt.
Het hangt af van het activum dat het token vertegenwoordigt en wat je ermee wilt doen. NFT’s kunnen de vorm kunnen aannemen van werkelijk alles, van digitaal artwork tot items uit online games, tot ruilkaarten. Het antwoord op bovenstaande vraag kan dus uiteenlopen, afhankelijk van waar je in geïnteresseerd bent.
Als je een token koopt als onderdeel van een verzameling of om een zeldzaam in-game wapen te bemachtigen, dan moet je beslissen of het object de prijs waard is. Indien je iets wilt kopen als lange termijn investering, denk er dan over na of de NFT in de loop van de tijd in waarde zal stijgen.
Welke benadering je ook kiest, het zal een bepaald risico met zich meebrengen. De NFT-markt is relatief nieuw, dus het is moeilijk om met zekerheid te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Daarbij is het ongereguleerd, en vinden alle transacties plaats in cryptocurrency, waar de waarde van een munt zeer volatiel kan zijn. Beide factoren betekenen dat je NFT plotseling in prijs kan stijgen of dalen, als gevolg van factoren buiten je controle.
Om je te helpen beslissen of een NFT iets voor je is, volgen hier de voor- en nadelen van het bezit ervan. Daarna zijn er nog enkele antwoorden op een paar vragen, met advies over de timing van je aankoop en wat de vooruitzichten op lange termijn kunnen zijn.
Nu zijn hier nog drie laatste vragen als hulp bij je keuze of je in een NFT wilt investeren.
Het hangt af van de prijs van het item dat je wilt en wat je doel is om het te kopen. Als je een kunstwerk of een ander item wilt hebben waarvan je verwacht dat het in de loop van de tijd in waarde zal stijgen, dan is het meestal beter om eerder dan later in te stappen.
Ook kun je de toestand van de markt voor NFT in overweging nemen en nagaan of deze een hausse of juist een tragere periode doormaakt. In tijden van hoogconjunctuur worden de prijzen vaak opgedreven, maar als er minder activiteit is, kun je wellicht goedkopere mogelijkheden vinden. Via de links hieronder kun je gebruikmaken van de laatste analyses om te beoordelen hoe de markt presteert.
NFT’s bieden een gedecentraliseerde manier om eigendom te verifiëren, waardoor zowel fysieke als digitale activa snel en veilig kunnen worden verhandeld. Door online veilinghuizen te combineren met blockchain-technologie, bieden NFT-marktplaatsen zowel een gemakkelijke manier om cryptocurrency uit te geven als een nieuwe methode om digitaal te bewijzen wie de eigenaar is van een asset.
De toekomstperspectieven van NFT’s zijn moeilijk te bepalen, aangezien de industrie nog erg jong is. Sommige mensen geloven dat de ruimte zich zal uitbreiden en dat het de standaard manier wordt om dingen online te kopen. Naarmate ons leven steeds digitaler wordt, kan dit een exponentiële groei met zich meebrengen. Anderen zien echter dat NFT’s een bijzaak blijven die niet wordt overgenomen door de mainstream, en zelfs een mogelijke ineenstorting van de industrie als één van de belangrijkste databases wordt gehackt.
Over het algemeen is elke NFT uniek, en als investeringsvooruitzicht zal daarom zal elk van hen zijn eigen voor- en nadelen hebben. Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je een NFT koopt, zowel wat betreft de algehele branche als de inhoud van de specifieke NFT die je koopt. Tevens dien je nooit meer te investeren dan dat je kunt veroorloven te verliezen. Om je te helpen op de hoogte te blijven van de laatste bewegingen in de NFT-markten, lees je hier ons recente nieuws:

Sommige NFT’s zijn geschikt om voor de lange termijn aan te houden, terwijl andere meer gericht zijn op frequente handel, omdat ze in waarde fluctueren. Hier zijn enkele laatste overwegingen, afhankelijk van het soort NFT waarin je geïnteresseerd bent.
Deze benadering is het beste als je NFT een kunstwerk is of een ander artefact dat in de loop van de tijd in waarde kan stijgen. Meld je aan bij een marktplaats en haal een wallet, zodat je je item veilig kunt opslaan.
Reguliere handel van NFT’s is ideaal voor activa, zoals ruilkaarten of in-game items, die in een kortere tijd in waarde kunnen fluctueren. Om NFT’s op deze manier te verhandelen, wil je een marktplaats en een wallet uitzoeken, maar ook op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen die de prijs van je NFT’s kunnen beïnvloeden.
Onze redacteuren controleren alle inhoud om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan ons strikt redactioneel beleid. De informatie in dit artikel wordt ondersteund door de volgende betrouwbare bronnen.

Invezz is een plek waar mensen betrouwbare, onpartijdige informatie kunnen vinden over financiën, handel en beleggen. Maar we bieden geen financieel advies. Gebruikers moeten altijd hun eigen onderzoek doen. De activa, die op deze website worden behandeld, inclusief aandelen, cryptocurrencies en grondstoffen, kunnen zeer volatiel zijn en nieuwe investeerders verliezen vaak geld. Succes op de financiële markten is niet gegarandeerd en gebruikers mogen nooit meer investeren dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen. U dient uw eigen persoonlijke omstandigheden in overweging te nemen en de tijd te nemen om al uw opties te verkennen, voordat u een investering doet. Lees onze risico aanwijzingen >

source