Wat is Dogechain? De zogenaamde tweede-laag voor DeFi en NFTs op Dogecoin – Newsbit.nl

Home » Wat is Dogechain? De zogenaamde tweede-laag voor DeFi en NFTs op Dogecoin – Newsbit.nl
Wat is Dogechain? De zogenaamde tweede-laag voor DeFi en NFTs op Dogecoin – Newsbit.nl

Home Dogecoin Nieuws Wat is Dogechain? De zogenaamde tweede-laag voor DeFi en NFTs op Dogecoin
Leon Markus 17-08-2022 08:57 leestijd 1 – 3 min
Dogechain is een nieuw blockchain platform dat het gebruikers mogelijk maakt om Dogecoin te gebruiken voor onder andere DeFi en NFTs. Belangrijk detail is dat het geen officiële tweede laag op Dogecoin is. De ontwikkelaars en bedenkers van Dogecoin zijn op geen enkele manier betrokken bij het project.
Dogecoin mag dan begonnen zijn als grap, maar met de lancering van Dogechain kan daar snel verandering in komen. Al maakt de market cap van enkele miljarden het ook lastig om Dogecoin als grap te blijven bestempelen. Dogechain voegt nu mogelijkheden aan Dogecoin toe die het project in theorie een concurrent van Ethereum maakt. De Dogecoin koers reageert met een koerswinst van 11 procent in ieder geval goed op het nieuws.
Dogechain is geen “echte” tweede-laag op Dogecoin. Het is een onafhankelijk netwerk gebaseerd op Polygon Edge, wat het mogelijk maakt om eigen blockchains te bouwen. Polygon is op zijn beurt weer de populairste sidechain van Ethereum. De software van Polygon is zo gebouwd dat het kan samenwerken met de Ethereum Virtual Machine, wat betekent dat het dezelfde apps en games kan draaien.
Ondanks de “koppeling” met Dogecoin is Dogechain geen officieel Dogecoin project. De Dogecoin Foundation maakte dit duidelijk door een bericht te delen waarin staat dat zij niets met het project te maken hebben. In datzelfde bericht staat dat oprichters Jackson Palmer en Billy Markus ook op geen enkele manier aan Dogechain verbonden zijn. Ook is Dogechain niet verbonden aan de gelijknamige blockchain explorer van de Dogecoin blockchain.
Claims in paid media that Dogecoin launched a "Dogechain" test network are false. Neither @Dogecoin/@dogecoin_devs, nor @BillyM2k, @ummjackson or others associated with @DogecoinFdn are in any way affiliated with the token.
Dogecoiners kunnen via een digitale brug hun Dogecoin omtoveren tot Wrapped Dogecoin en die tokens vervolgens gebruiken op Dogechain. Bijvoorbeeld om interacties aan te gaan met DeFi-applicaties, toekomstige NFT-marktplaatsen en games. Lang hoeven we niet te wachten op Dogechain, want het project is al live. Het is dus op dit moment al mogelijk om je Dogecoin naar Dogechain te sturen om daar met je tokens te spelen.
Na een periode van mooie winsten is de Bitcoin koers gestagneerd rond de 24 duizend dollar. De Dogecoin koers schiet echter omhoog.
Leon Markus 16-08-2022 leestijd 1 – 2 min
Zowel Dogecoin als Shiba Inu hebben namelijk een mooie koerswinst weten te boeken. Shiba Inu sprong met meer dan 30 procent omhoog.
Newsbit 15-08-2022 leestijd 1 – 3 min
Mark Cuban gelooft nog steeds dat de Dogecoin, de grootste meme-cryptocurrency, bruikbaarder is dan Cardano.
Nick Hartjes 08-08-2022 leestijd 1 – 2 min
De Ethereum koers is ook vandaag weer flink gestegen. De munt steeg deze ochtend zelfs weer tot boven het psychologische 2000 dollar niveau.
Leon Markus 13-08-2022 leestijd 1 – 2 min
Shib Eternity is volgens de game-ontwikkelaar William Volkal al enorm populair in Vietnam, aangezien er al veel vraag is naar het spel.
Nick Hartjes 16-08-2022 leestijd 1 – 2 min
iOS-gebruikers die in Vietnam wonen, hebben nu toegang tot de vroege testfases van de game Shiba Eternity.
Nick Hartjes 14-08-2022 leestijd 1 – 2 min
Newsbit Copyright © 2022 | Sitemap
Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren. Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons privacystatement.

source