Anthony Hopkins (84) maakt digitale kunst en lanceert NFT-collectie – LINDA.

Home » Anthony Hopkins (84) maakt digitale kunst en lanceert NFT-collectie – LINDA.
Anthony Hopkins (84) maakt digitale kunst en lanceert NFT-collectie – LINDA.

Anthony Hopkins duikt in de digitale wereld van NFT’s met zijn eigen collectie kunstwerken gebaseerd op zijn iconische filmrollen. De 84-jarige acteur maakte dat tijdens een online persconferentie bekend.
Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety.
NFT staat voor non-fungible token, een uniek bestand dat het digitale eigendomsrecht waarborgt op bijvoorbeeld een kunstwerk, muziekstuk of filmscène. Fans kunnen door dit te kopen onderdeel worden van de creatieve nalatenschap van een artiest.
De collectie van Hopkins gaat de Eternal Collection heten en zal bestaan uit kunstwerken van tien verschillende personages die Hopkins in zijn lange filmcarrière heeft gespeeld, onder wie Hannibal Lecter uit The Silence of the Lambs. “NFT’s zijn blanco canvassen waarmee kunst in een nieuw format kan worden gecreëerd”, zegt de acteur daarover.
De laatste tijd wordt het uitwisselen van NFT’s steeds populairder. Hopkins ziet ondanks zijn leeftijd niet waarom hij hier niet alsnog in kan stappen. “Ik ben waarschijnlijk de oudste in de NFT-gemeenschap en op social media, wat laat zien dat alles mogelijk is op elke leeftijd.”

source