De Aandeelhouder Columns Coinmerce Het belangrijkste cryptonieuws van afgelopen week – DeAandeelHouder

Home » De Aandeelhouder Columns Coinmerce Het belangrijkste cryptonieuws van afgelopen week – DeAandeelHouder
De Aandeelhouder Columns Coinmerce Het belangrijkste cryptonieuws van afgelopen week – DeAandeelHouder

Coinmerce maandag, 8 augustus 2022 09:55
Gucci accepteert betalingen met ApeCoin (APE)
De afgelopen week was de crypto markt erg rustig. Zowel Ethereum als Bitcoin deden het niet slecht, maar er zijn een aantal munten die een uitschieter hebben gemaakt. Dat zijn Filecoin en Optimism. In de afgelopen zeven dagen is Filecoin met 45 procent gestegen, terwijl Optimism met maar liefst 83 procent is gestegen.
Gezien alle macro-economische activiteiten die nu plaatsvinden, is het onzeker in welke richting de markt de komende tijd zal bewegen. Naast de aanhoudende crisis in Oekraïne is nu ook een militaire confrontatie tussen China en Taiwan niet ondenkbaar.
Met de adoptie van crypto gaat het gelukkig wel goed. Zo accepteert Gucci nu betalingen met ApeCoin en kun je bij Oxford City Football Club wedstrijdkaartjes met Bitcoin kopen.
Gucci accepteert, na Bitcoin en Ethereum, nu ook ApeCoin als betaalmiddel
Het Italiaanse kledingbedrijf Gucci is een schoolvoorbeeld van crypto adoptie op grote schaal. Op een paar van de Amerikaanse locaties accepteert het bedrijf nu betalingen in ApeCoin (APE). Gucci ondersteunde al Bitcoin en Ethereum als betaalopties, en introduceert nu dus nog een extra cryptocurrency. Dit toont aan dat de grootste merken in de wereld optimistisch zijn over cryptocurrency.
Het ecosysteem van de Bored Ape Yacht Club maakt gebruik van de cryptocurrency ApeCoin. De Bored Ape Yacht Club (BAYC), die begon als een NFT-collectie, steeg al snel naar bekendheid toen beroemdheden als Paris Hilton en Justin Bieber een NFT kochten en zich aansloten bij de community. Sindsdien is BAYC enorm gegroeid.
Oxford City Football Club accepteert Bitcoin bij de verkoop van wedstrijdkaartjes
De Engelse voetbalindustrie is een kleinschalig, maar even belangrijk voor de adoptie van crypto. Wanneer het nieuwe seizoen op 6 augustus begint, hoopt Oxford City Football Club het eerste voetbalteam in de National League South te worden dat op wedstrijddagen betalingen in Bitcoin accepteert.
Het Lightning Network zal fans in staat stellen om met Bitcoin te betalen voor tickets, eten en drinken in het RAW Charging Stadium van Oxford City. Traditionele betaalmogelijkheden zoals contant geld en creditcards worden nog steeds geaccepteerd.
De National League South is de zesde divisie van het Engelse voetbal, waar Oxford City Football Club (OCFC) nu in uitkomt. Er is een meerjarige relatie tussen de club en CoinCorner, een op het Island of Man gevestigd Bitcoin-bedrijf, tot stand gekomen. De shirts van de club zullen gesponsord worden door CoinCorner.
Lancering van “Bitcoin Valley” in Honduras
In Honduras is een klein toeristisch stadje begonnen met het accepteren van Bitcoin betalingen als onderdeel van het Bitcoin Valley project, dat als doel heeft de inkomsten uit toerisme voor 60 nabijgelegen bedrijven te stimuleren.
Volgens een rapport van het Hondurese persagentschap La Prensa verwachten veel inwoners van Santa Lucia dat het initiatief extra opties zal geven voor winkeliers in de buurt. Ook zal het volgens hen meer mensen aantrekken wanneer ze graag Bitcoin willen gebruiken.
Door Bitcoin te accepteren, kunnen ze hun zaken uitbreiden en dus ook meer klanten aantrekken. Volgens inwoners is het belangrijk dat ze zichzelf niet isoleren van technologie of achterop raken als andere landen het al gebruiken.
Klanten van lokale etablissementen kunnen nu betalen met Amerikaanse dollars, Hondurese Lempira of Bitcoin, dankzij de software die donderdag live is gegaan. Het Bitcoin Valley-initiatief is opgezet door de gemeenteraad van Santa Lucia in samenwerking met de Hondurese Technologische Universiteit, Blockchain Honduras en crypto exchange Coincaex.
Braziliaans voetbalteam contracteerd nieuwe speler met cryptocurrency
Giuliano Galoppo, een Argentijnse middenvelder, werd overgeplaatst van Banfield’s Athletic Club naar Sao Paulo Futebol Clube in Brazilië voor ongeveer €6 miljoen en maar liefst €8 miljoen in USD Coin (USDC). Wat er uiteindelijk overblijft, is afhankelijk van de volatiele waarde van de Argentijnse peso. Door een samenwerking met de Mexicaanse crypto exchange Bitso werd de transfer gerealiseerd.
De transfer vond plaats op een moment dat het financieel zwaar is voor Argentijnse clubs. Voetballers moeten opnieuw onderhandelen over hun contracten om hun salaris aan te passen aan de extreem fluctuerende prijzen. Het verschil in wisselkoersen tussen de peso en de Amerikaanse dollar wordt namelijk groter, en daarom is het lastig om contracten met buitenlandse teams te tekenen.
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.
Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.
augustus 8, 2022
augustus 8, 2022
augustus 8, 2022
augustus 5, 2022
Het belangrijkste cryptonieuws van afgelopen week
Rio de Janeiro en Hongkong staan klaar om crypto te accepteren
Dubai lanceert metaverse project en genereert 40.000 extra banen
Playboy ontwikkelt een eigen metaverse genaamd ‘MetaMansion’
Crypto nieuws: Italië financiert blockchain-initiatieven
Flinke winstwaarschuwing chipaandeel Nvidia
Column: Inflatie lekker doorberekenen
Het belangrijkste cryptonieuws van afgelopen week
Homerun (met) Belgische Exmar
Tip van de Week
AEX: lagere top in de maak
Alles wat je moet weten over de Rabobank Certificaten
Dit aandeel steeg van $7,80 tot ruim $2000 (+25700%) in minder dan een maand
Homerun (met) Belgische Exmar
Fugro plaatst op €11,25
Al lid? Log in
Word lid en krijg direct toegang tot onze Premium (video)content

source