CyberKongz NFT collectie, een volledige uitleg – AllesOverCrypto

Home » CyberKongz NFT collectie, een volledige uitleg – AllesOverCrypto
CyberKongz NFT collectie, een volledige uitleg – AllesOverCrypto

AllesOverCrypto
Unieke tokens op de blockchain bestaan al 10 jaar, later werden deze tokens NFTs genoemd. Sinds 2021 zijn NFTs pas écht een hot item geworden. Deze unieke tokens kwamen groots in het nieuws door de enorm hoge prijzen die er betaald werden. Zo ging een kunstwerk van de artiest Beeple voor 69 miljoen Amerikaanse dollars over de toonbank.
Ook kwam een Banksy groots in het nieuws. Deze werd verbrand en als NFT uitgegeven, waardoor dit schilderij enkel in de digitale wereld bestaat. Hierdoor kwamen veel mensen in aanraking met het tokenizen van items en nam de adoptie toe.
Al snel groeide de populariteit van NFTs ook door de NFT collecties, die enorm in prijs stegen. Je kunt stellen dat CryptoPunks de meest bekende hiervan is. Echter zijn er meer collecties die een enorme waarde vertegenwoordigen. CyberKongz is één van deze collecties.
In dit artikel nemen we de CyberKongz collectie onder de loep en kun je ontdekken waarom mensen zoveel geld voor unieke tokens uit deze collectie betalen. 

Voordat we in de CyberKongz collectie duiken, zal ik eerst uitleggen wat een NFT is. NFT staat voor Non-Fungible Token, een token die niet fungible oftewel vervangbaar is. NFTs zijn unieke tokens, waarvan de informatie vastgelegd is in een smart contract op de blockchain.
Doordat je op de blockchain het digitaal eigendomschap vast kan leggen, is dit voor verschillende markten interessant. Onlangs schreef ik een blog over de invloed van NFTs op de vastgoedmarkt, maar ook voor bijvoorbeeld games zijn NFTs een grote ontwikkeling.
Van elke CyberKong is er maar één, die uniek is door zijn uiterlijke kenmerken. Net als bijvoorbeeld ‘offline’ kunstwerken, zijn deze digitale kunstwerken unieke werken. Het tegenovergestelde hiervan is bijvoorbeeld briefgeld. Hier zijn enorm veel van en deze kan je met elkaar wisselen. Jouw briefje van 10 euro is vervangbaar met een ander 10 euro biljet.
NFTs kunnen ook als collectie worden uitgebracht. Hierbij heeft een collectie een hoofdonderwerp, met verschillende features die elke NFT in de collectie uniek maken. Als voorbeeld neem ik de NFT-collectie van CyberKongz. Elke NFT is als basis een aap, die is opgebouwd uit pixels. Daarnaast zijn er unieke kenmerken zoals een stropdas, sigaret, bril of hoed.
Veel mensen snappen de waarde van een uniek digitaal eigendom niet. Vaak wordt gezegd dat je een NFT ook gewoon kan screenshotten. Echter, je kan ook een foto van de Mona Lisa maken, maar is de foto net zoveel waard als het originele schilderij? 
Indien je graag meer uitleg over NFTs wil, kan je in de blog van mijn collega Matt een uitgebreide uitleg over NFTs vinden. Hierin beschrijft hij de huidige en toekomstige ontwikkelingen op dit gebied, zoals het tokenizen van kaartjes voor evenementen.
CyberKongz is een unieke NFT collectie, die bestaat uit 1.000 CyberKongz. Dit zijn de genesis Kongz. Later zijn er meer varianten gekomen, die we later in dit artikel onder de loep zullen nemen. Deze non-fungible tokens zijn in het voorjaar van 2021 gemaakt door de kunstenaar Myoo, waarbij de kunstenaar voor het ontwerp heeft gezorgd en de NFT zelf willekeurig gegenereerd is.
De collectie werd zonder grote reclamecampagnes uitgebracht, maar kreeg al snel een hoop aandacht van enthousiaste NFT-investeerders. Hierdoor werden er vanaf de lancering van de collectie vele CyberKongz gemint. Een CyberKong bestaat uit 34×34 pixels, wat ideaal is voor profielfoto’s op bijvoorbeeld Discord of Twitter. Doordat eigenaren hun CyberKong konden tonen via hun social media accounts, werd de populariteit van de collectie alsmaar groter. 
Bij het genereren van de CyberKongz, kunnen de digitale apen verschillende items krijgen. Elk item heeft een bepaalde zeldzaamheid, maar een combinatie van zeldzame items zorgt voor een nóg hogere waarde. Zo zijn er in november 2021 drie verschillende CyberKongz verhandeld voor meer dan $400.000,-. Deze drie zijn geen uitzondering, in totaal zijn er tussen 17 november en 17 december 22 CyberKongz boven de $200.000,- verhandeld.
Er zijn verschillende items die een CyberKong dragen. Elk item heeft een bepaalde zeldzaamheid. Items kunnen op verschillende plekken van de digitale aap hangen. Zo zijn er items voor in de mond, op het hoofd, brillen, in de oren en om de nek.
Deze items hebben elk een bepaalde vorm van zeldzaamheid, maar ook de combinatie van items is belangrijk voor de waarde. Als voorbeeld, een viking helm en AirPods zijn zeer zeldzame items, maar de combinatie van beide kenmerken is nóg zeldzamer.
Voor CyberKongz is de laurierkrans het meest zeldzame item. Er zijn maar 3 exemplaren met deze krans. In de onderstaande tabel kun je de meest zeldzame items vinden, op volgorde van zeldzaamheid.
 
Naast deze kenmerken, zijn er ook 10 legendary CyberKongz. Deze 10 legendary exemplaren zijn ieder uniek, er is maar 1 van deze soort. Deze digitale apen hebben niet de items die de andere CyberKongz dragen, maar hebben andere uiterlijke kenmerken die je niet bij de overige 990 exemplaren terugvindt.
Hieronder vind je een afbeelding met 9 van de 10 legendary CyberKongz. Het tiende exemplaar is een astronaut. Opvallend aan deze legendary NFTs is dat zij een GIF zijn, terwijl de overige CyberKongz een afbeelding zijn.

Na de succesvolle lancering van CyberKongz, wilde het team de collectie verder ontwikkelen. Een community is belangrijk voor een collectie, dus de focus lag op het in stand houden van de community. Enkele Cyberkong-houders waren zelf ontwikkelaars en boden hun kennis en vaardigheden aan, om het project verder te helpen.
Dit heeft gezorgd voor de creatie van BANANA, de token die qua naam perfect past bij een collectie van 1.000 apen. Met de komst van BANANA, werd het voor CyberKongz-houders mogelijk om extra inkomsten te verdienenHouders krijgen namelijk 10 BANANA per dag.
Het team heeft met deze NFT collectie plannen voor de lange termijn, dus deze crypto beloning is niet van korte duur. De komende 10 jaar kunnen houders 10 BANANA per dag in hun wallet verwachten. Naast het verkopen van je beloningen, zijn er ook andere mogelijkheden. Door de BANANA token te burnen, kun je als houder gebruik maken van verschillende functies.
Door de tokenburn zal het aanbod van BANANA kleiner worden, wat positief voor de waarde kan zijn. Daarnaast kan een houder door het burnen van tokens zijn Cyberkong een unieke naam geven en zelfs een biografie maken. Ook wordt het mogelijk om een willekeurige Baby CyberKongz te breeden, die net als de CyberKong zelf unieke kenmerken zal hebben.
BANANA is een ERC-20 token, die niet te verwarren is met de Banana token van ApeSwap Finance. Op dit moment (december 2021) is de all time high $122,48 per BANANA. Dit betekent dat elke houder van een CyberKong op de dag van de all time high $1224,80 uitgekeerd zou krijgen.
Ondanks dat de cryptomarkt in het najaar van 2021 enkele koersdalingen heeft gekend, is de token nog steeds meer dan $20 waard, wat betekent dat elke houders dagelijks zeker $200 aan BANANA krijgt. Houders van de NFT hebben dus een passief inkomen door het bezitten van een NFT.
Je kan echter niet zomaar aan een baby variant komen. Hiervoor zijn er 600 BANANA tokens nodig. Twee maanden sparen en burnen levert je dus een extra NFT op. Echter, naast BANANA zijn er ook twee CyberKongz van de genesis collectie nodig.
Net als bij de CyberKongz, kan je een BabyKong oppimpen door BANANA in te zetten. Je kunt de biografie van het baby aapje veranderen, maar ook een bijnaam creëren. Een ander voordeel aan het bezitten van een BabyKong is de exclusieve toegang tot bepaalde Discord servers.
CyberKongz
Ongeveer drie maanden nadat de Baby CyberKongz werden geïntroduceerd, werd CyberKongz VX uitgebracht. Deze collectie bestaat uit 15.000 exemplaren, die je kunt gebruiken in de aankomende metaverse.
CyberKongz richt zich op de toekomstige ontwikkelingen en de huidige hype, waardoor de metaverse een logisch gevolg van de collectie is. Het team noemt deze ontwikkeling ‘het tot leven brengen van de jungle’. Naast bijvoorbeeld het Discord kanaal, kunnen CyberKongz-houders op deze manier met elkaar in contact komen.  
Met deze stap gaat CyberKongz van 2D naar 3D. Hierdoor kunnen de unieke apen gebruikt worden in bijvoorbeeld de metaverse van The Sandbox (SAND). CyberKongz voegt daad bij woord, gezien ze voor deze ambitieuze plannen land hebben aangekocht op het platform.
Daarnaast is het team bezig met andere metaverses. Ook de CyberKongz VX kun je hernoemen, wanneer je de BANANA token gaat gebruiken. Daarnaast hebben houders exclusieve toegang tot bepaalde kanalen in de Discord van CyberKongz.
Cyberkongz VX (MT-LE) - Collection | OpenSea
In het artikel kwam het Discord kanaal al een aantal keer voorbij. De Discord van CyberKongz heeft op dit moment ongeveer 32.000 leden. Echter, er zijn meer kanalen waar je het nieuws omtrent CyberKongz kunt volgen. Zo heeft de collectie een eigen website, waar je nog meer kan ontdekken over de digitale apen. 
Ook op Twitter is het team actief. Voor veel blockchain gerelateerde projecten is Twitter het platform waar de meeste volgers gevonden worden. Ook voor CyberKongz geldt dit. Met ruim 97.000 volgers, is Twitter het platform waar de meeste geïnteresseerden het nieuws omtrent de NFT collectie volgen en communiceren met het team.
Daarnaast deelt het team ook op Medium informatie, door middel van blogs. Met ruim 800 volgers is dit platform het media kanaal met de minste volgers. Echter, Medium is een platform waar je enkele artikelen gratis kan lezen, maar voor onbeperkte toegang of andere voordelen zal je een betaald lidmaatschap moeten nemen.
Ondanks dit lage aantal, scoort CyberKongz relatief goed op Medium. De meeste collecties, die bekend zijn bij een groot publiek en een hoge waarde vertegenwoordigen, hebben minder volgers op Medium. Zo hebben de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club met ruim 200 volgers en de Cool Cats NFT-collectie met net geen 800 volgers een lager aantal dan CyberKongz.
De CyberKongz collectie is één van de meest bekende en waardevolle NFT-collecties op dit moment. Deze digitale apen liggen vast op de blockchain en zijn door hun unieke kenmerken verschillend van elkaar. Naast deze unieke kenmerken zijn er tien legendary CyberKongz die volledig verschillen van de overige 990.
De unieke kenmerken maken de NFTs zeldzaam, waardoor ze waardevol zijn. Echter, de extra’s die verbonden zijn aan de NFT zijn de echte drijfveer achter de prijs van een CyberKong. Door dagelijks 10 BANANA te ontvangen, hebben houders van de NFT voor 10 jaar lang een passief inkomen. Deze 10 jaar geldt overigens sinds het minten van de NFT, de 10 jaar wordt niet gereset wanneer een NFT van houder wisselt.
Deze BANANA tokens kan je verzilveren, door ze op SushiSwap (SUSHI) te wisselen voor Ethereum (ETH). Daarnaast kan je de tokens gebruiken voor het pimpen van je CyberKong of het uitbroeden van BabyKongz. Ook deze BabyKongz zijn vrij prijzig. Op dit moment OpenSea is de goedkoopste babyaap 4 ETH, maar deze prijs kan in de toekomst veranderen. Naast deze waarde verhogende elementen, is het houden van de NFT ook een soort statussymbool. De NFT heeft 34×34 als afmeting, waardoor de NFT zeer geschikt is als profielfoto op bijvoorbeeld Twitter.
Tijdens de bull cyclus van de cryptomarkt gaat het ook zeer goed met NFTs zoals CyberKongz. Echter, de vraag is wat er gebeurd met de prijs van de NFT en van BANANA in een lange bear market. Dit geldt echter voor alle NFT-collecties. CyberKongz is één van de weinige collecties met een grote community én lucratieve voordelen voor de houders, wat positief kan zijn ten opzichte van andere collecties.
Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over NFTs of Cyberkongz? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.
Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over Cyberkongz!

Wil je traden als een echte crypto expert?
Krijg exclusieve trading signalen en behaal maximale winst!
Start vandaag nog!
 
 
 
Met tips over hoe jij jouw geld beschermt in onzekere tijden!

Downloaden!
Leer hoe je begint met Bitcoin en andere cryptomunten!
Geen kennis, ervaring of kapitaal nodig!


Schrijf je in!
Ontvang tips, belangrijke artikelen en veelbelovende cryptomunten met ons gratis abonnement!
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen, Crypto Mastery en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.
De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.
De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.
Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

© 2017-2022 | AllesOverCrypto

source