Feestelijke opening met inspirerende activiteiten, 4 juni 2022 van 11:00 tot 17:00 – Dtv Nieuws

Home » Feestelijke opening met inspirerende activiteiten, 4 juni 2022 van 11:00 tot 17:00 – Dtv Nieuws
Feestelijke opening met inspirerende activiteiten, 4 juni 2022 van 11:00 tot 17:00 – Dtv Nieuws

19 mei 2022 – 21:52 uur
01 juni 2022 – 21:13 uur
Op 4 juni aanstaande staat Museum Krona in het teken van de opening van de expositie Dalí. Bijbel, Surrealisme, Games

Met een scala aan inspirerende  activiteiten willen we deze dag van een feestelijk Dalí-tintje voorzien. We nodigen u van harte uit om dit met ons te vieren! Het bijwonen van deze Dalí Dag is kosteloos op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Wanneer van u een extra bijdrage wordt gevraagd, staat dat bij de activiteit vermeld.

Programma

Live kookdemonstratie

Vanaf 12.00 uur

In 1973 bracht Dalí zijn kookboek Les Diners de Gala uit, boordevol surrealistische en extravagante recepten. Volg vanaf 12.00 uur een live kookdemonstratie à la Dalí door chef Ron Koks (Smit Vis), met alle ins en outs over dit extravagante zeewezen en waarvan u natuurlijk ook een hapje kunt proeven. Wat staat er op het menu? Kreeft!

Schilderworkshop

Van 12.00 – 14.30 uur en van 14.30 – 17.00 uur

Dalí is de meest beroemde exponent van het surrealisme. In zijn vertolking van de Bijbel laat hij een andere, minder bekende kant van zichzelf zien; een serie ongekend van virtuositeit, van kleur en expressiviteit. Duik in het brein van Dalí en creëer onder begeleiding van kunstenares en docente Simone Boogers een kunstwerk, geïnspireerd op deze surrealistische meester.

U kunt deelnemen aan de sessie van 12.00 tot 14.30 uur of van 14.30 tot 17.00 uur. Voor deelname vragen wij u een bijdrage van €10,- inclusief materiaal. Ook kinderen zijn van harte welkom om deel te nemen!

We gaan in gesprek met kunstenaar Niels Broszat, die het spanningsveld tussen analoge en digitale technieken onderzoekt. Zijn NFT The idea of Syrian gardens (2022) wordt gedurende de expositie tentoongesteld. Wat is een NFT, wat maakt het bijzonder in de context van Museum Krona en wat betekent het voor de toekomst van musea?

In het tweede deel van de expositie wordt stilgestaan bij de erfenis van Dalí en de verbeelding van de Bijbel in onze tijd, waarvan de meest interessante ontwikkelingen momenteel in de video- en gamewereld lijken te zitten. Het is in deze wereld waarin de figuren van Dalí oppoppen, waarin toeschouwer en speler worden opgezogen in een onbegrensde fantasiewereld. Cultuurtheoloog Frank Bosman, tevens gastcurator voor het onderdeel games in de expositie, neemt u mee in de wereld van games en virtual reality, waarin hij de betekenis van Dalí, het surrealisme en de exploitatie van de Bijbel in de gamewereld schetst.The idea of Syrian gardens, 2022. NFT door Niels Broszat

De expositie Dalí. Bijbel, Surrealisme, Games is te zien in Museum krona vanaf zaterdag 4 juni t/m zondag 23 oktober 2022. Het project is mede mogelijk gemaakt door De Provincie Noord-Brabant (KunstLoc), Mr. Paul de Gruyter Stichting en Gemeente Uden (Cultuurfonds). 
Deel dit artikel:
73-jarige Bosschenaar overleden bij ongeluk A2, vrachtwagenchauffeur aangehouden
Pand in centrum Uden vernield met zwaar vuurwerk
Aanvraag voor bouw migrantenhotel aan Zeelandsedijk in Volkel
Hoe kan het ook anders: wereldrecord met zwaard gevestigd in Oss
Unieke mijlpaal bij voetbalclub Odiliapeel: Al veertig jaar dezelfde hoofdsponsor
Dtv NIeuws Oss-Bernheze (02-08-2022)
Dtv Nieuws Den Bosch (02-08-2022)
Dtv Nieuws Maashorst (01-08-2022)
Dtv Nieuws Oss-Bernheze (01-08-2022)
Dtv Nieuws Den Bosch (01-08-2022)
wo
32º
22º
0.0mm
do
31º
17º
0.0mm
vr
25º
12º
0.0mm
De selectie van dames 1 van HC Den Bosch heeft versterking gekregen van Australisch international Brooke Peris. De 29-jarige Peris kan worden ingezet op het middenveld en in de aanval.

Na bijna twee jaar komt er een einde aan het testen op corona in Uden. De GGD gaat de teststraat, waar als enige nog vanuit de auto getest kan worden, sluiten. Donderdag is de laatste testdag.

Supporters van FC Den Bosch kunnen komend seizoen geld verdienen door zich netjes te gedragen op de tribune. Voor iedere thuiswedstrijd die zonder incidenten verloopt, wordt een ’sfeerbudget’ beschikbaar gesteld.

De politie heeft maandag een 17-jarige Bosschenaar aangehouden die betrokken was bij een gewapende beroving in Rotterdam, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De andere verdachten zijn een 21-jarige Groninger en een 26-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.

Waterschap Aa en Maas neemt verdere maatregelen vanwege de aanhoudende droogte. Ook beroepsmatige telers van fruit, groente, bloemen, planten en bomen mogen vanaf donderdag niet meer sproeien met water uit sloten en beken.

Vier generaties Hendriks zorgen er samen voor dat het gelijknamige Osse bouwbedrijf in 2022 honderd jaar bestaat en het jubileum kan vieren. Lambèr en zoons Michael en Vincent bekijken hartstikke trots de foto's uit de oude doos.

De politie heeft maandag een 17-jarige Bosschenaar aangehouden die betrokken was bij een gewapende beroving in Rotterdam, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De andere verdachten zijn een 21-jarige Groninger en een 26-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.

Waterschap Aa en Maas neemt verdere maatregelen vanwege de aanhoudende droogte. Ook beroepsmatige telers van fruit, groente, bloemen, planten en bomen mogen vanaf donderdag niet meer sproeien met water uit sloten en beken.

Vier generaties Hendriks zorgen er samen voor dat het gelijknamige Osse bouwbedrijf in 2022 honderd jaar bestaat en het jubileum kan vieren. Lambèr en zoons Michael en Vincent bekijken hartstikke trots de foto's uit de oude doos.

source