Eindhovense investeerder brengt elektrische auto naar de beurs – Elon Musk klaagt Twitter aan in tegenaanval – MT/Sprout

Home » Eindhovense investeerder brengt elektrische auto naar de beurs – Elon Musk klaagt Twitter aan in tegenaanval – MT/Sprout
Eindhovense investeerder brengt elektrische auto naar de beurs – Elon Musk klaagt Twitter aan in tegenaanval – MT/Sprout

Geen producten in je winkelwagen.
En verder: Alibaba verdwijnt mogelijk van de Amerikaanse beurs, inflatie stijgt door naar 11,6 procent en ‘kwart miljard voor Gorillas in downround’.
Next.e.Go Mobile, een Duitse producent van kleine elektrische auto’s, wil via een Amerikaanse SPAC 285 miljoen dollar ophalen. De Duitse automaker is na een faillissement in 2020 in handen van de Eindhovense private-equityfirma ND Industrial Investments. Sindsdien werden er tientallen miljoenen geïnvesteerd en werd er vorig jaar bij andere investeerders bijna 100 miljoen euro opgehaald. Bij de SPAC komen geen nieuwe aandeelhouders aan boord. Het beursbedrijf waarmee de autobouwer samengaat, Athena Consumer Acquisition, brengt wel nieuw kapitaal in.
Elon Musk is in de tegenaanval gegaan tegenover Twitter. De multimiljardair heeft het socialmediabedrijf aangeklaagd omtrent de mislukte overname. Eerder had Twitter Musk voor de rechter gesleept. De aanklacht is niet publiek gemaakt, maar The Wall Street Journal meldt dat de tegenaanval zich vermoedelijk richt op het punt dat Twitter het aantal dagelijkse actieve gebruikers aanpaste nadat de overname van 44 miljard dollar was bekendgemaakt. Musk heeft zich meermaals beklaagd over de in zijn ogen gebrekkige transparantie over het aantal nepaccounts.
De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC heeft Alibaba op een lijst geplaatst van Chinese bedrijven die mogelijk hun Amerikaanse beursnotering verliezen. Amerikaanse toezichthouders willen volledige toegang tot de boeken in Peking. China en Hongkong weigeren Amerikaanse toezichthouders toegang voor boekenonderzoek, volgens China omdat het indruist tegen vertrouwelijkheidswetgeving. In totaal staan er 270 Chinese bedrijven op de lijst. Sommige bereiden een hoofdnotering in Hongkong voor. E-commercegigant Alibaba trok in 2014 naar de Amerikaanse beurs.
Duur hè, alles? De inflatie kwam in juli op jaarbasis volgens de eerste raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit op een whopping 11,6 procent. Hiermee kwam onverwacht een einde aan een reeks van vier maanden waarin de inflatie maand-op-maand leek af te nemen. De plotsklapse stijging heeft te maken met gestegen energieprijzen.
Hoort u die doffe knal? Nee, dat is geen flitsbezorger die van zijn fiets lazert, maar de waardering van Gorillas die een forse tik krijgt. Volgens Business Insider is het bedrijf druk doende om 250 miljoen dollar bij bestaande investeerders op te halen. Dit zou gebeuren tegen een lagere waardering dan de 3 miljard dollar die het bedrijf in oktober 2021 waard was. Onduidelijk is hoe hoog de waardering precies is. Tot op heden staken onder meer Tencent, DST Global en Delivery Hero 1,3 miljard dollar in het flitsbezorgbedrijf.
Schrijf je in voor de MT/Sprout nieuwsbrief Startups & Scaleups,
met elke dag het laatste nieuws over startups, scaleups en fuckups.
FC Barcelona heeft jarenlang op de pof geleefd en dat resulteert in een indrukwekkende schuld van 1 miljard euro. Daarom poogt het salaris van topspelers Frenkie de Jong te verlagen, maar er wordt ook op creatieve wijze geld binnengeharkt. Zo heeft de Catalaanse club een nft laten maken van een iconisch doelpunt van Johan Cruijff. De nft heet ‘In a Way, Immortal’ naar de Cruijff-quote ‘in zekere zin ben ik waarschijnlijk onsterfelijk’. Het digitale kleinood verruilde voor 693.000 dollar van eigenaar.

Tim Jansen is freelance journalist
En verder: Amazon komt naar België, CameraNu.nl wil flagshipstores in Amsterdam en Antwerpen en dit IT-bedrijf heeft alleen mensen met…
author Herwin Thole
clock 2 min
En verder: uitgesteld betalen van Apple onder vuur, rechtsbijstand als secundaire arbeidsvoorwaarde en cryptobeurs Kraken verdacht van overtreden sancties.
author Herwin Thole
clock 2 min
En verder: fusie satelietbedrijven om vuist te maken tegen Musk en Bezos, META klaagt Meta aan, half miljoen boete voor…
author Donovan van Heuven
clock 2,5 min

source