NFT-platform OpenSea ontslaat een vijfde van zijn personeel – Datanews

Home » NFT-platform OpenSea ontslaat een vijfde van zijn personeel – Datanews
NFT-platform OpenSea ontslaat een vijfde van zijn personeel – Datanews

Els Bellens is redactrice bij Data News.
De marktplaats voor digitale verzamelobjecten ziet de verkoop op het platform dalen, en snijdt daarom in het personeel.
OpenSea, de Amerikaanse NFT-marktplaats, gaat zo’n twintig procent van het personeel ontslaan. Dat heeft CEO en mede-oprichter Devin Finzer gezegd. Hij geeft daarbij geen exact cijfer, maar zo’n 230 mensen zouden aan boord blijven. Het is een stevige val voor het bedrijf dat in januari in een investeringsronde nog 300 miljoen dollar binnenhaalde. Op dat moment werd de waarde van de start-up geschat op 13,3 miljard dollar.
De crypto- en NFT-markt gaan echter door een diep dal, dat al enkele grote bedrijven in de sector richting bankroet stuurde. Daar komt bij dat een reeks schandalen, gekoppeld aan vragen over milieu-impact en intellectueel eigendom, ervoor hebben gezorgd dat een deel van het publiek ook niet meteen fan is van het hele concept. Zowel Reddit als Sony brengen deze week bijvoorbeeld hun eigen digitale ‘collectibles’ uit, maar drukken er in hun respectieve mededelingen op dat het vooral niet om NFT’s zou gaan.
Lees meer over:
Meest gelezen
Data News Jobs
Meest gelezen
Partner Content
Datanews Partner Content biedt be­drij­ven, or­ga­ni­sa­ties en over­he­den de toe­gang tot het net­werk van Datanews. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Data News Magazine
Jan Hollez, ICT Personality of the Year 2022: 'Als je geen focus hebt als bedrijf, dan ga je het nooit goed genoeg doen'
Nieuwsbrief
Schrijf u in op deze nieuwsbrieven en blijf zo op de hoogte van het belangrijkste ICT nieuws
Volg ons
© 2022 Roularta Media Group
Alle rechten voorbehouden.

source