Au: NFT-verzamelaar verliest 150.000 euro door mislukt geintje – RTL Boulevard

Home » Au: NFT-verzamelaar verliest 150.000 euro door mislukt geintje – RTL Boulevard
Au: NFT-verzamelaar verliest 150.000 euro door mislukt geintje – RTL Boulevard

Een NFT-verzamelaar dacht een geintje uit te halen door veel geld voor een flauwe domeinnaam te bieden. Maar hij lette niet goed op, en een ander ging er met het geld vandoor.
De NFT-verzamelaar Franklin verzamelt de inmiddels bekende Bored Ape-NFT’s. De digitale tekeningen van verklede apen wisselen voor tonnen van hand; Franklin bezit er 58. Zijn veelzeggende Twitter-naam: @franklinisbored, Franklin is verveeld.
Om de verveling tegen te gaan, maakt Franklin regelmatig zelf nieuwe domeinnamen aan, waar hij vervolgens hoge biedingen op doet vanaf een ander account. Alleen deze keer ging het fout.
Biedingen die Franklin doet in de vorm van cryptomunt ethereum worden op Twitter geplaatst door een automatisch account, een bot. Franklin bood eerder 100 ethereum op accounts als barackhusseinobama.eth en elonmusk.eth. Bij het laatste bod ging het echter fout: Franklin maakte een domeinnaam met zijn eigen naam aan en bood daar 100 ethereum op, zo’n 150.000 euro.
Een anonieme gebruiker bood vervolgens 1,9 ethereum (een kleine 3000 euro) op de domeinnaam, tot hilariteit van Franklin. Hij verkocht de domeinnaam en vergat door de vreugde dat zijn eigen bod van 100 ethereum nog altijd actief was. De nieuwe eigenaar accepteerde het bod van Franklin en verkocht zijn aanwinst weer.
Franklin heeft zijn fout nog proberen recht te zetten. Hij vroeg de nieuwe eigenaar om de deal terug te draaien. “Nee, maar bedankt voor het geld”, reageerde de ander. Franklin spreekt van de mislukte grap van de eeuw. “Ik verdien alle grappen en kritiek”, schrijft hij.
NFT is kort voor non-fungible token, grofweg een niet te vervalsen digitaal eigendomsbewijs. Handig om het ‘origineel’ van digitale kunst te kunnen verkopen: alles wat digitaal is kan immers eindeloos exact worden gekopieerd. De NFT blijkt de afgelopen maanden echter vooral een object waarmee handelaren in cryptovaluta speculeren. Ze pompen de waarde van ogenschijnlijk waardeloze plaatjes op, en verkopen ze voor wat de gek ervoor geeft.
Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

source