5 mogelijkheden voor wie geld wil verdienen met crypto – Dordt Centraal

Home » 5 mogelijkheden voor wie geld wil verdienen met crypto – Dordt Centraal
5 mogelijkheden voor wie geld wil verdienen met crypto – Dordt Centraal

reageer als eerstvr 22 jul 2022

Wil jij geld verdienen met crypto? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Je kan niet alleen rechtstreeks cryptomunten kopen en verkopen met een korte- of langetermijnstrategie in het achterhoofd, want er zijn nog heel wat andere manieren om geld te verdienen met crypto. Je kan zelfs bij dalende koerswaarden geld verdienen met crypto. We leggen uit welke opties je hebt en hebben het ook over de risico’s.
In de eerste plaats kan je rechtstreeks in cryptomunten beleggen door cryptomunten te kopen en ze te verkopen eenmaal de koerswaarde is gestegen. Er zijn duizenden cryptomunten om tussen te kiezen. Let wel op, want zeker bij de kleinere en minder bekende cryptomunten zijn de risico’s vaak groot. De twee bekendste cryptomunten zijn Bitcoin en Ethereum. Ook andere cryptomunten als Cardano en Dogecoin kunnen op veel enthousiasme rekenen.
Beleggen in cryptomunten doe je door een account aan te maken bij een exchange. Vervolgens koop je de cryptomunten en verkoop je ze op het gewenste moment. Vaak kan je instellen bij welke koerswaarde je automatisch koopt en verkoopt. Dat is een goede manier om de potentiële verliezen te beperken.
In het voorgaande geval kan je enkel geld verdienen met crypto als de cryptokoersen stijgen, niet als ze dalen. Het is echter ook mogelijk om via afgeleide producten geld te verdienen bij dalende cryptokoersen. Daarbij speculeer je op volatiliteit: je voorspelt zelf of de cryptokoersen zullen stijgen of dalen en op basis van je voorspelling maak je winst of verlies. Hiervoor maak je bijvoorbeeld een bitcoin profit login aan, waarna je kan beginnen te beleggen in crypto-CFD’s. Ook onder meer Libertex en Plus500 zijn bekende CFD-brokers die crypto-CFD’s aanbieden. Het verschil met Bitcoin Profit is dat ze niet beschikken over een tradingrobot.
Je hoeft niet altijd actief cryptomunten te kopen en te verkopen om geld te verdienen met crypto. Zo kan je ook cryptomunten staken. Dat is een passieve vorm van geld verdienen met crypto. Daarbij houd je de cryptomunten gedurende een lange termijn aan in een wallet. Daarvoor ontvang je vervolgens een beloning. Het kan worden vergeleken met sparen bij de bank. Alleen ligt de rente hoger dan wat je van de bank krijgt. Het kan bovendien worden gedaan met een relatief laag risico, namelijk door stablecoins te staken. Stablecoins zijn cryptomunten die verbonden zijn aan een fiatmunt, zoals de Amerikaanse dollar.
Door te beleggen in stablecoins kan je ook geld verdienen met wijzigende wisselkoersen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld beleggen in Amerikaanse dollars en geld verdienen wanneer een dollar je meer euro’s oplevert. Door te beleggen in stablecoins hoef je de dollars niet daadwerkelijk aan te schaffen. Het is ook een heel laagdrempelige vorm van beleggen in valuta’s. Onder meer Tether is een bekend voorbeeld van een stablecoin. Het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.
Een nadeel is dat niet alle stablecoins daadwerkelijk door de fiatmunt worden gedekt, maar veelal via een algoritmisch systeem kunstmatig de fiatmunt volgen. Dat kan fout lopen als de cryptomarkt crasht. Dat gebeurde eerder bijvoorbeeld bij TerraUSD (UST). Hierbij werd gebruikgemaakt van een koppeling met een andere token, genaamd LUNA. Nadat LUNA crashte, verloor TerraUSD zijn 1:1-koppeling met de Amerikaanse dollar en kelderde de prijs naar bijna tien cent. Ook de algoritmische stablecoin USDD van Tron verloor al de 1:1-koppeling met de Amerikaanse dollar.
Ten slotte kan je ook via NFT’s geld verdienen op de cryptomarkt. Daarbij investeer je bijvoorbeeld in een voetbalplaatje of in een stukje digitale kunst. Dit houd je gedurende enige tijd in je bezit om het later met winst te verkopen. Er zijn heel wat succesverhalen over NFT-beleggingen. Een nadeel is dat NFT’s veel minder eenvoudig te verhandelen zijn dan cryptomunten. Over het algemeen wordt dit dan ook als een risicovolle investering beschouwd.
Reacties zijn gesloten.
5 mogelijkheden voor wie geld wil verdienen met crypto
Gebruik van rush poppers neemt toe in Nederland
Kies voor een rugzak die een leven lang mee kan gaan zoals een Eastpak en profiteer van duurzaamheid en comfort
Haal overdag voldoende licht in huis met een velux dakraam en combineer  met een velux rolgordijn voor een optimale nachtrust
Deze aanpassingen verhogen de waarde van een huis
Steeds vaker letsel onder e-bikers en scooterrijders bij aanrijding

DRECHTSTEDEN –  De FNV en het CNV hebben een akkoord bereikt met Blue Amigo (voorheen Waterbus) over een cao. In
ma 25 jul 2022
Share this post:
DORDRECHT – De GGD’en zijn door minister Kuipers gevraagd om in het kader van de komende coronavaccinatiecampagne in het najaar
ma 25 jul 2022
Share this post:
06-07-2022Sija Valk – Van Herwijnen
06-07-2022Josephine Senders – Goulooze
06-07-2022Hendrik Jan Tazelaar
06-07-2022Henk Tazelaar
06-07-2022Pieter Cornelis Luyendijk
06-07-2022Aafke van der Laan – Schepers
06-07-2022Nellie Brand – Nispeling
20-07-2022Marco Gerardus Adrianus Aanen
06-07-2022Flora van Arkel – Hazebroek
06-07-2022Johanna Wilhelmina Albertina Stijns – van Dassen
Inloggen DordtCentraal

source