Unilever van Nederland naar Londen naar de metaverse – BTC Nieuws

Home » Unilever van Nederland naar Londen naar de metaverse – BTC Nieuws
Unilever van Nederland naar Londen naar de metaverse – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
In 2017 sprak Unilever, net als elk ander bedrijf ter wereld, lovend over de potentie van blockchain. Sinds vorig jaar is het voor bedrijven helemaal hip om iets met of in de metaverse te doen en Unilever wil hier niet in achterblijven.
Emily O’Brien werkt namens Unilever aan zogenaamde web3-initiatieven. Op de website van het concern zegt ze: “We staan ​​momenteel aan de vooravond van een aardverschuiving: de grootste verandering in het digitale landschap en de digitale cultuur sinds het begin van de sociale media in de vroege jaren 2000.”
Social media heeft ons leven drastisch veranderd, van dansende bananen tot het volgen van wereldwijde hypes via TikTok. Velen hebben relaties en banen gevonden via social media. Het is nogal wat om web3 te vergelijken met de rol die social media in ieders leven wereldwijd speelt.
Maar wat is web3 eigenlijk? Web2 verwijst naar de versie van internet die de meesten van ons tegenwoordig kennen. Een internet dat wordt gedomineerd door bedrijven die diensten verlenen in ruil voor persoonlijke gegevens. Denk aan de verschillende diensten van Google waar je niet direct voor hoeft te betalen, maar waar je data gebruikt wordt voor advertenties. Web3 wordt vaak omschreven als een digitale wereld met gedecentraliseerde apps die op de blockchain draaien. Dit zijn applicaties waar iedereen aan mee kan doen, zonder dat ze hoeven te betalen met hun persoonlijke data.
O’Brien zegt: “Dit is de grootste verandering in het digitale landschap en de digitale cultuur sinds de opkomst van sociale media in de vroege jaren 2000 met Web2. We weten dat onze consumenten zich al in deze ruimtes onderdompelen en meer van hun tijd besteden aan virtuele ervaringen die hen in staat stellen hun passies te verkennen, deel te nemen aan culturele evenementen en in contact te komen met gelijkgestemde gemeenschappen.”
Ze ruikt commerciële kansen en onderzoekt hoe de verschillende merken die onder Unilever vallen een rol kunnen spelen in de metaverse.
“Dit is een geweldige kans voor merken, maar ze moeten consumenten echt nut bieden en niet alleen op de kar springen. We geven vorm aan onze aanpak in Unilever om ervoor te zorgen dat onze merken authentiek in de metaverse verschijnen en dat mensen zich veilig en gewaardeerd voelen in onze ruimtes.”
Er is nog geen eenduidige definitie van wat een metaverse is. Zelfs De Dikke van Dale kan ons hierbij niet helpen. Meestal wordt het beschreven als een netwerk van virtuele 3D-werelden gericht op sociale verbinding. Een gesimuleerde digitale ruimte, gericht op het creëren van een levensechte omgeving voor interactie tussen gebruikers. Of zoals nu nog veelal het geval is en wat Unilever ook nastreeft: merken die jou digitale voorwerpen proberen te verkopen of reclame willen maken.
Stel dat je in een virtuele wereld een huisje bouwt, dan zou je tegen betaling een IKEA-meubel kunnen kopen voor de woonkamer en wat digitale producten van Unilever in de badkamer en keuken bewaren.
Veel grote bedrijven zoals Unilever willen iets met dit concept. Big Tech vecht om wie de eerste succesvolle metaverse kan lanceren en beheren. Zo veranderde Mark Zuckerberg eind vorig jaar de bedrijfsnaam van Facebook in Meta.
De reden waarom de metaverse zo populair wordt, is dat het naar verwachting de opvolger van het internet kan worden. Maar zo ver is het nog lang niet. Zoals een veelgehoord cliché in de cryptowereld luidt: het staat nog maar in de kinderschoenen. Dit is het begin van de metaverse en het is lastig te voorspellen waar en wat dit ons gaat brengen.
“De dingen veranderen snel, maar één ding weten we zeker: het nieuwe virtuele landschap moet rechtvaardiger zijn dan het internet, en ook de fysieke wereld, vandaag de dag is. Het moet representatiever en inclusiever zijn voor iedereen, van de avatars die we kunnen bouwen tot attitudes die we belichamen en ervaringen die we leuk vinden,” aldus O’Brien. “En het moet duurzaam zijn. Uit ons werk in deze ruimte tot nu toe, is het duidelijk dat net zoals een doel verbinding maakt met mensen in de echte wereld, het er ook toe doet in de metaverse.”
Unilever licht vier voorbeelden uit van hun merken die al iets doen in de metaverse. Zo heeft Rexona (deodorant) al een marathon georganiseerd in Decentraland, is er een digitaal Magnum artwork museum en helpt Closeup met trouwaktes in NFT-vorm. Daarnaast heeft Sunsilk in de populaire game Roblox Sunsilk City gelanceerd, bedoeld om meisjes een veilige plek te bieden om te gamen.
Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.
Bezoek mijn Linkedin
Sorry, the comment form is closed at this time.
btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source