Hacker geeft helft van gestolen fondsen van XCarnival terug – Newsbit.nl

Home » Hacker geeft helft van gestolen fondsen van XCarnival terug – Newsbit.nl
Hacker geeft helft van gestolen fondsen van XCarnival terug – Newsbit.nl

Home Hack Nieuws Hacker geeft helft van gestolen fondsen van XCarnival terug
Hidde Scheper 27-06-2022 14:57u leestijd 1 – 2 min
Eerder werd het NFT-leenprotocol genaamd XCarnival gehackt. Hier kon een hacker 3.087 Ethereum (ETH), met een waarde van destijds $3.8 miljoen.
XCarnival is een NFT-leenprotocol waarmee gebruikers geld kunnen uitlenen. Dit door hun verzamelobjecten als onderpand voor de leningen te gebruiken. Afgelopen zondag wist een hacker op hun platform in te breken en 3.087 ETH te stelen.
Nadat er onderzoek uitgevoerd was bleek dat de aanvaller gebruik kon maken van een exploit, waardoor hij hetzelfde NFT-onderpand meerdere keren kon gebruiken.
Zo gebruikte de aanvaller de NFT ‘Bored Ape #5110’ als onderpand, waarmee hij vervolgens geld leende. Normaliter moet de NFT die als onderpand gebruikt wordt, opgesloten zijn totdat de lening volledig terugbetaald is. De hacker was echter in staat om het onderpand van Bored Ape in te trekken zonder de lening terug te betalen en het te gebruiken om een nieuwe lening aan te gaan. Deze actie werd verschillende keren uitgevoerd, waardoor in totaal 3.087 ETH uit het protocol werd gestolen.
In eerste instantie heeft XCarnival contact opgenomen met de betreffende hacker. Hierin werd gevraagd om de gestolen fondsen terug te storten, waarvoor de hacker een premie zou ontvangen van $300.000. Na onderhandelingen werd dit bod verhoogd tot de helft van de gestolen fondsen, waar de hacker akkoord mee is gegaan.
Naar verluidt heeft de wallet van de hacker nu nog 1.500 ETH als saldo. Hiermee is iets meer dan de helft van het gestolen bedrag teruggegeven.
Door akkoord te gaan met het aanbod van het NFT-leenplatform, zullen zij geen rechtshandhavingsacties tegen de hacker ondernemen. Hiermee heeft de cyberaanvaller een aanzienlijk bedrag voor zichzelf weten veilig te stellen, zonder enige consequenties.
Hackers stalen meer dan 7.500 in Ethereum nadat ze toegang hadden gekregen tot Uniswap-lp’s via een kwaadaardig airdrop-contract.
Daphne van Helvoort 13-07-2022 leestijd 2 – 2 min
Noord-Koreaanse cyberaanvallen op crypto-bedrijven worden steeds verfijnder, terwijl het land vecht tegen de opgelegde economische sancties.
Leon Markus 12-07-2022 leestijd 1 – 2 min
Op 2 juli werd Crema Finance aangevallen, waarbij het protocol bijna $10 miljoen verloor. Toch blijkt de hacker enigszins goedgezinds te zijn.
Hidde Scheper 07-07-2022 leestijd 1 – 2 min
Jed McCaleb neemt een pauze van de verkoop van zijn XRP. Betekent dit dat hij nog niet helemaal wil loslaten?
Laurens van Helvoort 16-07-2022 leestijd 1 – 2 min
Het Merge-event van Ethereum heeft een nieuwe lanceringsdatum nadat netwerkontwikkelaars een nieuwe tijdlijn hebben opgesteld voor testnetten en updates.
Laurens van Helvoort 15-07-2022 leestijd 1 – 2 min
De rechter die verantwoordelijk is voor de Ripple-zaak wijst op inconsistenties in de argumenten van de SEC.
Daphne van Helvoort 15-07-2022 leestijd 1 – 2 min
Newsbit Copyright © 2022 | Sitemap
Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren. Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons privacystatement.

source