Twitter geeft NFT-eigenaren de mogelijkheid om hun collectie te tonen – Business Insider

Home » Twitter geeft NFT-eigenaren de mogelijkheid om hun collectie te tonen – Business Insider
Twitter geeft NFT-eigenaren de mogelijkheid om hun collectie te tonen – Business Insider

Secties
Edities
Specials
Over Business Insider
Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site vindt plaats onder Algemene Voorwaarden en Privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren
Twitter Blue NFT Foto: Twitter
Twitter geeft gebruikers de mogelijkheid om hun NFT-collectie op het sociale mediaplatform te tonen op een unieke manier. Hiervoor werkt het onder andere samen met NFT-verkoopplatform OpenSea.
Wanneer een Twitteraar zijn betaalde twitteraccount op een iOS-apparaat aan zijn wallet verbindt, krijgt hij de mogelijkheid om zijn profielfoto te veranderen naar een NFT. Als diegene daarvoor kiest, toont Twitter de profielfoto in een ‘unieke’ zeshoekige vorm, in tegenstelling tot de ronde profielfoto’s van reguliere gebruikers.
Ready to show off your NFT? Follow these simple steps to connect your crypto wallet and let’s see your NFT PFPs! pic.twitter.com/epSL7VXG5o
Zoals je ziet zitten er nogal wat haken en ogen aan het verkrijgen van een NFT-profielfoto in een zeshoek. Zo moet je dus een Apple-apparaat met de iOS-app van Twitter hebben, moet je betalen voor een Twitter Blue-account en moet je NFT’s hebben in een van de volgende aangesloten wallets: Argent, Coinbase Wallet, Ledger Live, MetaMask, Rainbow, Trust Wallet.
Het maakt Twitter ook niet heel veel uit of de NFT-profielfoto nog wel eigendom is van degene die het Twitteraccount beheert. Eenmaal geplaatst, checkt het sociale mediaplatform niet meer of de NFT verkocht wordt of dat een eigenaar daadwerkelijk een eigenaar is. En laat dat nou net het hele punt van een NFT zijn.
Om het nog erger te maken, kan iedereen een afbeelding als NFT minten, deze toevoegen aan zijn collectie en deze als profielfoto gebruiken, zo meldt twitteraar Adam Hollander. Je zou in theorie dus een NFT van de bekende Bored Ape Yacht Club kunnen opslaan als JPG, deze zelf minten tot NFT en deze gebruiken als profielfoto op Twitter. Twitter controleert namelijk ook niet op de wel of niet geverifieerde status van de NFT die gebruikt wordt als profielfoto.
Ondanks deze valkuilen blijkt de nieuwe functie toch aan te slaan. In de reactie onder de aankondiging van Twitter zijn al meerdere zeshoekige profielfoto’s te vinden.
Elon Musk, de topman van Tesla en een voorstander van cryptovaluta, vindt de ontwikkeling van Twitter echter nergens op slaan. “Twitter zet ontwikkelaars in om deze ongein te maken, terwijl crypto-oplichters in elke thread een feestje houden?”, leest zijn tweet.
Twitter is spending engineering resources on this bs while crypto scammers are throwing a spambot block party in every thread!?
Dennis Wilman is redacteur bij Business Insider Nederland en schrijft over technologie en auto’s.
5 softwarehacks die elke ondernemer moet weten
Met deze software verlies je nooit meer tijd aan het maken van roosters
Dit is de top 5 beste personeelsplanningsoftware voor 2022
Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site vindt plaats onder Algemene Voorwaarden en Privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren

source