‘Mogelijk verstopte racistische boodschap in Bored Ape Yacht Club collectie’ – BTC Nieuws

Home » ‘Mogelijk verstopte racistische boodschap in Bored Ape Yacht Club collectie’ – BTC Nieuws
‘Mogelijk verstopte racistische boodschap in Bored Ape Yacht Club collectie’ – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
Een nieuwe video van YouTuber Philip Rusnack blaast de geruchten over mogelijk racistische en suprematische boodschap in Bored Ape Yach Club (BAYC) collectie nieuw leven in. Rusnack claimt dat de BAYC één grote extreemrechtse grap is waar allerlei verwijzingen, symbolen en memes uit het anonieme internetforum 4Chan in verwerkt zijn.
Volgens Rusnack zitten de populaire afbeeldingen van de BAYC vol met racistische karikaturen van zwarte en Aziatische mensen. De YouTuber gaat zelfs zo ver door een vergelijking te trekken tussen het taalgebruik van Yuga Labs en de BAYC met dat van de Nazi’s. Een goed voorbeeld daarvan is de vergelijking tussen het logo van de BAYC en het Nazi Totenkopf symbool dat de SS gebruikte in de Panzer Divisie in de Tweede Wereldoorlog.
Aan het einde van de video roept Rusnack zijn kijkers op tot actie. “Ik wil dat iedere acteur, atleet en influencer hun “fucking” aap verbrandt. Ik wil een dusdanig grote shitstorm creëren dat iedereen, van Steph Curry tot Post Malone en Jimmy Fallon onder druk komen om actie te ondernemen”, aldus Rusnack in niet mis te verstane bewoordingen over de BAYC.
Rusnack claimt in de video dat we op een punt zitten waar de gelijkenissen niet langer op toeval berusten. “Als ik één afbeelding weet te vinden met verwijzingen naar Nazisctische, fascistische of extreemrechtse denkbeelden, dan kun je nog hard maken dat het om toeval gaat. Dus ik vraag je: Hoeveel voorbeelden heb je nodig? Op welk punt worden al deze voorbeelden kristalhelder voor je?”, zo gaat Rusnack verder.
De aantijgingen voor de BAYC begonnen in de eerste maanden van 2022. Ryder Ripps publiceerde destijds een compilatie van vergelijkingen die hij een bewijs van Nazistische en antisemitische denkbeelden noemt. Ryder Ripps kocht ook het domein gordongoner.com om op een website alle voorbeelden te archiveren. Yuga Labs reageerde in januari op de aantijgingen door te claimen dat veel mensen zichzelf herkennen in de afbeeldingen.
Yuga Labs kwam uiteraard met een meer uitgebreide verdediging van de gemaakte keuzes. Wat het logo betreft geven ze aan dat de keuze voor een schedel verwijst naar het ethos van de BAYC. “We hebben voor een schedel gekozen om duidelijk te maken hoe verveeld de apen zijn”, aldus Yuga Labs, waarmee ze bedoelen dat de apen zich doodvervelen.
Mark Pitcavage, een expert op het gebied van dit soort afbeeldingen, geeft aan geen vormen van extremisme te herkennen in de BAYC. “De Nazi Totenkopf is een heel specifiek ontwerp van een schedel en gekruiste botten, de apenschedel heeft hier niets van weg, behalve dat alle schedels enigszins op elkaar lijken”, aldus Pitcavage in zijn reactie.
De algemene conclusie van Pitcavage is dat het onderzoek van Ripps niet wijst naar een specifieke groep extremisten. Er zijn ook aantijgingen jegens Ripps gedaan dat zijn heksenjacht alleen maar bedoeld is om zijn eigen RR/BAYC collectie met meer dan 6.000 NFTs te promoten. Ripps reageerde hier weer op door te stellen dat zijn collectie enkel bedoeld is als satire en een protest vormt tegen de BAYC.
Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.
Bezoek mijn Linkedin
Sorry, the comment form is closed at this time.
btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source