Nothing brengt eerste smartphone volgende week uit in Benelux voor 469 euro – Tweakers

Home » Nothing brengt eerste smartphone volgende week uit in Benelux voor 469 euro – Tweakers
Nothing brengt eerste smartphone volgende week uit in Benelux voor 469 euro – Tweakers

Nothing brengt zijn eerste smartphone Phone (1) volgende week uit in de Benelux voor 469 euro. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Het gaat om het tweede product van de nieuwe fabrikant, na de oordopjes van vorig jaar.
Nothing wil zijn telefoon onderscheiden met enkele functies. Op de achterkant zitten meer dan 900 leds die het onder meer mogelijk maken om de laadstatus van de telefoon te zien en om zonder op het scherm te kijken af te lezen welke app een notificatie heeft gegeven of wie er belt. Nothing noemt het de Glyph Interface.
In de software Nothing OS zitten twee elementen die de fabrikant voor het voetlicht wil brengen. Met Quick Setting wordt het mogelijk om een Tesla-auto te bedienen. Daardoor is zichtbaar hoeveel kilometer de auto nog kan rijden op de resterende acculading, is de airco aan te zetten en zijn de deuren te openen. Integratie met producten van andere merken zou binnenkort volgen, maar tot nu heeft geen bedrijf daar iets over aangekondigd.
Ook is er de NFT Gallery om nft’s te zien die gebruikers in bezit hebben. Dat kan ook via een widget op het beginscherm van de telefoon. Om de snelheid van de software te verhogen, kilt de telefoon weinig gebruikte apps op de achtergrond, om zo veelgebruikte apps sneller te laten starten.
De telefoon heeft een 6,55″-oledscherm met een resolutie van 2400×1080 pixels en een verversingssnelheid van 120Hz. De soc is een Snapdragon 778G+ van Qualcomm, een bij TSMC gemaakte soc op 6nm. De +-versie van de soc verschilt van de reguliere doordat een van de vier Cortex A78-kernen tot 2,5GHz kan in plaats van 2,4GHz. De soc in de reguliere versie zit onder meer ook in de onlangs gepresenteerde Xiaomi 12 Lite.
De telefoon heeft een Sony IMX766-hoofdcamera met een resolutie van 50 megapixel en een oppervlakte van rond 50mm² bij een optisch formaat van 1/1,56″. Daarnaast is er een kleinere camera met ultragroothoeklens: een Samsung JN1, met dezelfde resolutie van 50 megapixel, maar een sensoroppervlakte van rond 20mm². De camera kan op 4cm focussen voor macrofoto’s.
De telefoon meet 15,9×7,6cm en is 8,3mm dik, bij een gewicht van 194g. Het toestel is van gehard glas aan de voor- en achterkant, met een zijkant van aluminium. Die is afgeplat en vormgegeven als bij een iPhone 12 of 13. De accu heeft een capaciteit van 4500mAh en is bedraad op te laden met 33W, terwijl draadloos laden gaat met 15W en omgekeerd draadloos laden met 5W. Nothing belooft drie jaar Android-upgrades en vier jaar elke twee maanden beveiligingsupdates. De variant met 8GB geheugen en 128GB opslag kost 469 euro; de versie met 256GB opslag kost 499 euro. Een versie met 12GB geheugen en 256GB opslag komt aan het einde van de zomer en kost 549 euro. Tweakers publiceert volgende week een review van de Nothing Phone (1).
Door Arnoud Wokke
Redacteur
12-07-2022 • 17:30
53 Linkedin
vanaf € 59,99
Score: 3.5
Alles over dit product
[Reactie gewijzigd door DamirB op 12 juli 2022 17:35]
[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 12 juli 2022 18:13]
[Reactie gewijzigd door MartijnGP op 12 juli 2022 18:25]
[Reactie gewijzigd door innersky op 12 juli 2022 20:21]

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 – 2022 Hosting door True
Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.
Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details
Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

source