Ebay zet groter in op het verkopen van NFT's – Adformatie

Home » Ebay zet groter in op het verkopen van NFT's – Adformatie
Ebay zet groter in op het verkopen van NFT's – Adformatie

Online marktplaats Ebay investeert verder in de handel in NFT’s. Met een gekochte NFT kan een consument aantonen dat hij de eigenaar is van een digitale afbeelding, video, kunstwerk of ander virtueel object. NFT’s zijn te kopen en verkopen via speciale online marktplaatsen als OpenSea en Decentraland. Ebay biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid om NFT’s te verhandelen en heeft nu KnownOrigin overgenomen, een NFT-marktplaats die al langer bestaat. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
Lees meer over NFT’s
Ebay en KnownOrigin willen samen een ‘nieuwe golf aan NFT-creators en -verzamelaars’ aantrekken, melden de bedrijven. Consumenten kunnen op Ebay al op NFT’s bieden op een manier die visueel lijkt op reguliere advertenties. De daadwerkelijke transactie via cryptovaluta gebeurt buiten Ebay om – de koper betaalt en gaat ervanuit dat de verkoper het NFT-bewijs overschrijft. 
De overname van KnownOrigin stelt Ebay in staat om het veilingsplatform te bundelen met het betalingsplatform (de marktplaats), schrijft The Verge. Zo kan het bedrijf een eigen omgeving bouwen en koper en verkoper meer zekerheid geven. Een handelsplatform verdient commissie aan transacties. 
De handel in NFT’s bracht in 2021 tussen de 15 en 25 miljard dollar op, berichtte deze website in januari. Dit jaar zijn de verkoopcijfers ingestort. Een onderzoek dat in mei uitkwam, stelt dat de NFT-handel met 92 procent gekelderd is ten opzichte van september. Desalniettemin blijft er serieuze interesse in NFT’s. Zo was Adformatie in juni op het eerste Europese metaversefestival en schreef het over de visies van metaverse-deskundigen. 
Ook grote techmerken blijven investeren in NFT’s. Zo test Instagram NFT’s en volgt zusterplatform Facebook later.
Nicole Freid (Hak): ‘Bonen zijn vast onderdeel van de Mexicaanse keuken. Dit maakt de brug met onze producten en Hak super-logisch.’
De e-commercereus voelt zich door marktomstandigheden genoodzaakt om zijn abonnement voor het eerst in prijs te verhogen.
Waarom een creatieve B2B-award op Cannes Lion niet op een beter moment had kunnen komen.
De eerste tien jaar zitten erop. Het partnership wordt met eenzelfde periode verlengd.
IJsmerk vindt merkintegriteit geschaad door de verkoop van diens zakelijke belangen in Israël. Het eist dat Unilever de verkoop stopzet.
Nicole Freid (Hak): ‘Bonen zijn vast onderdeel van de Mexicaanse keuken. Dit maakt de brug met onze producten en Hak super-logisch.’
De e-commercereus voelt zich door marktomstandigheden genoodzaakt om zijn abonnement voor het eerst in prijs te verhogen.
Waarom een creatieve B2B-award op Cannes Lion niet op een beter moment had kunnen komen.

source