Twitter- en YouTube-accounts van Britse leger verspreidden cryptoscam na hacks – Tweakers

Home » Twitter- en YouTube-accounts van Britse leger verspreidden cryptoscam na hacks – Tweakers
Twitter- en YouTube-accounts van Britse leger verspreidden cryptoscam na hacks – Tweakers

De Twitter- en YouTube-accounts van het British Army zijn in het afgelopen weekend gehackt en overgenomen. De criminelen pasten de namen van de accounts aan en verspreidden cryptoscams. Inmiddels heeft het Britse leger de controle over de accounts terug.
De socialemedia-accounts werden afgelopen zaterdag overgenomen en deden zich allebei voor als twee losse crypto-organisaties. Het Twitter-account deed bijvoorbeeld alsof het onderdeel was van nft-collectief The Possessed. Daarbij werden ‘speciale’ The Possessed-nft’s gedeeld. Volgens The Verge leidden de links naar neppe nft-mintingsites.
Bij het YouTube-account deden de hackers alsof ze onderdeel waren van investeringsbedrijf Ark Invest. Alle legervideo’s werden verwijderd en in plaats daarvan werden er vier livestreams van onder meer Elon Musk getoond. Deze livestreams waren herhalingen van eerdere legitieme livestreams. Bij de video’s werden overlays getoond van cryptoscams. Deze video’s zijn door tienduizenden mensen bekeken.
Zondagochtend zei het Britse ministerie van Defensie dat de accounts weer in handen zijn van het Britse leger. Nu volgt een onderzoek naar het voorval. Het leger biedt zijn excuses aan voor de ‘tijdelijke onderbreking’. Wie er achter de aanval zit, is niet bekend.
Door Hayte Hugo
Redacteur
04-07-2022 • 09:33
21 Linkedin
Submitter: Kalief
[Reactie gewijzigd door MiesvanderLippe op 4 juli 2022 10:06]
[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 4 juli 2022 09:56]

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 – 2022 Hosting door True
Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.
Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details
Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

source