Cryptoboeven gaan met miljarden aan de haal – BNR Nieuws

Home » Cryptoboeven gaan met miljarden aan de haal – BNR Nieuws
Cryptoboeven gaan met miljarden aan de haal – BNR Nieuws

Cryptodieven hebben een goed eerste half jaar gedraaid. Ze wisten in de eerste maanden al bijna twee miljard dollar buit te maken bij 175 verschillende cryptoprojecten, zo heeft Atals VPN geanalyseerd.
Vooral het ethereum-systeem was de dupe van de hackers. Daar wisten de boefjes op 32 verschillende momenten ruim een miljard dollar te bemachtigen. De grootste hack was gepleegd bij Ronin, dat verbonden is aan de blockchain van ethereum en gebruikt wordt voor het NFT-spel Acie Infinity. Daar wisten de cryptoboeven maar liefst 600 miljoen dollar te stelen.
Cryptohackers weten overigens steeds vaker toe te slaan, blijkt uit hetzelfde onderzoek. In het eerste halfjaar van 2021 waren er nog maar 90 verschillende hacks waar cryptoboeven grote bedragen wisten af te nemen. De eerste zes maanden van dit jaar is dat aantal bijna verdubbeld naar 175 hackincidenten.

source