Centraal-Afrikaanse Republiek doorgeslagen sinds de adoptie van bitcoin – BTC Nieuws

Home » Centraal-Afrikaanse Republiek doorgeslagen sinds de adoptie van bitcoin – BTC Nieuws
Centraal-Afrikaanse Republiek doorgeslagen sinds de adoptie van bitcoin – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) kwam het afgelopen jaar in het nieuws, omdat het bitcoin accepteerde als wettig betaalmiddel. Dat leek in eerste instantie een logische keuze, maar dit veranderde toen de president het Sango-project aankondigde. Wat dit inhoudt en waarom dit juist niet goed zou zijn, lees je in dit artikel.
De president van de CAR, Faustin-Archange Touadéra, maakte deze aankondiging op het ‘Sango Genesis Event’, waarbij de president ook een eigen coin aankondigde. Deze Sango coin is een altcoin die niet veel nut lijkt te hebben, aangezien deze munt al moeilijk te googelen is. Waarvoor wordt hij gebruikt?
With #Bitcoin as #legaltender & inspiration, our country opens a new chapter in its inspiring journey towards a brighter future via #blockchain #tech.
Everyone is welcome to witness the Sango Genesis Event that will be broadcast on the 3rd of July, on https://t.co/LIQiKGhcBS. pic.twitter.com/7u6knv5f6w
Het Sango-project lijkt een mengelmoes te zijn van ‘het snelle geld verdienen’ en slechte ideeën. Het land heeft onlangs bitcoin geadopteerd als wettig betaalmiddel, dus waarom heb je nog een andere munt nodig? De president weet het wel; het Sango-project is een metaverse-project van een echt ‘crypto-eiland’. Hier zou je dan met die munt kunnen betalen.
Het werd zelf beschreven als het “Sango crypto hub initiatief”. Maar het doel is zo vaag als het maar zijn kan: alles, overal, allemaal tegelijk. De president belooft dat dit project “de enige metaverse zou zijn, gesteund door de realiteit.” Het zal zowel een metaverse project zijn als een echte plaats. Maar wat moeten de inwoners van de CAR – waarvan maar ongeveer 4 tot 10% van de inwoners toegang heeft tot het internet – met dit project?
Sango roept tot nu toe meer vragen op dan antwoorden, en de president van het land wil naast een duidelijke cryptowetgeving – voor zover dat nog mogelijk is met zo veel ideeën – ook proberen om grondstoffen te tokenizen (coins maken van producten). De CAR zit namelijk vol met grondstoffen als ijzer, koper, coltan, lithium, kobalt, en andere grondstoffen. Vandaar dat Touadéra het logisch lijkt om deze grondstoffen via tokens op de blockchain te zetten.
Al deze ideeën zijn dus onderdeel van het Sango-project, maar waarom wil het land dit? Bitcoin is er al een wettig betaalmiddel. Het lijkt alsof ze aan het begin staan van een blockchainverslaving nadat ze zo veel in de spotlights hebben gestaan. Want waarom heb je deze projecten nodig in één van de armste landen ter wereld?
“Met Bitcoin als wettig betaalmiddel & inspiratie, opent ons land een nieuw hoofdstuk in zijn inspirerende reis naar een mooiere toekomst via blockchain tech,” tweette president Faustin-Archange Touadéra.
Gold served as the engine of our civilization for ages! In this new age, digital gold will serve the same for the future! @SangoProject is the foundation that we will build on, together as one! Our President is speaking at the #Sango Genesis Event, at 7PM: https://t.co/pdfamwRkz2
“Goud was eeuwenlang de motor van onze beschaving! In dit nieuwe tijdperk, zal digitaal goud hetzelfde doen voor de toekomst! Sango Project is de fundering waar we op zullen bouwen, samen als één!”
Wellicht heeft de CAR en zijn president wel een hele goede reden om dit Sango-project te lanceren. In dat geval zou de schrijver van dit artikel maar beter onderzoek moet doen.
Misschien dat er wat NFT- en metaverse fanaten het toerisme van het land zullen boosten, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Het wordt namelijk ten strengste afgeraden om naar het land te reizen vanwege “gewelddadige criminaliteit”.
Mocht het wel zo zijn dat dit een succesvol project wordt, dan zal de schrijver hierop terugkomen en jullie updaten over het laatste – in dat geval positieve – nieuws.
Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin

btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source