E-mailadressen gebruikers NFT-marktplaats OpenSea gelekt – Security.nl

Home » E-mailadressen gebruikers NFT-marktplaats OpenSea gelekt – Security.nl
E-mailadressen gebruikers NFT-marktplaats OpenSea gelekt – Security.nl

NFT-marktplaats OpenSea heeft gebruikers gewaarschuwd dat hun e-mailadressen zijn gelekt en men extra alert moet zijn voor phishingaanvallen. Volgens OpenSea, dat meer dan anderhalf miljoen gebruikers zou hebben, heeft een medewerker van e-maildienst Customer.io de e-mailadressen met een ongeautoriseerde derde partij gedeeld. Verdere details zijn op dit moment niet bekendgemaakt.
Customer.io biedt een platform voor het versturen van marketingmails en nieuwsbrieven waar OpenSea gebruik van maakt. Daardoor beschikte Customer.io over de e-mailadressen van OpenSea-gebruikers. Volgens de NFT-marktplaats moet iedereen die zijn e-mailadres met OpenSea heeft gedeeld ervan uitgaan dat hij getroffen is. Verder worden gebruikers gewaarschuwd dat er een verhoogde kans op phishingaanvallen is.
Een non-fungible-token (NFT) is een uniek token op de blockchain waarmee iemand kan aangeven dat hij eigenaar van bepaalde voorwerpen of content is, zoals muziek of digitale kunst. Zo zijn er verschillende afbeeldingen als NFT voor miljoenen euro’s verkocht. OpenSea is de grootste marktplaats voor NFT’s.
Image
Je bent niet en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Adviseur Incidentpreventie en Incidenthandler IBD
De Informatiebeveiligingsdienst (IBD) onder-steunt gemeenten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Je verhoogt de digitale weerbaarheid van gemeenten. Je draagt daarmee bij aan het voorkomen van incidenten die de dienstverlening van ge-meenten in gevaar kan brengen. En die nadelige gevolgen voor inwoners, bedrijven en de gemeente zelf kunnen hebben.
Senior Security Operations Centre (SOC) Specialist
Nationaal Cyber Security Centrum
Vanuit de verdere professionalisering van onze organisatie hebben wij behoefte aan een senior Security Operations specialist, die vanuit zijn ruime SOC-ervaring inhoudelijk een steunpilaar kan zijn binnen de dagelijkse SOC-processen en daarnaast een trekkende en adviserende rol kan spelen in de verdere doorontwikkeling van deze processen.
Security Officer Bedrijfsvoering
Als Security Officer zorg je dat het infra-structuurplatform, de broncode en de VECOZO-werkplek zo min mogelijk kwets-baarheden kennen. Je stelt daarvoor een beveiligingsplan en een risicoanalyse op. Verder verstrek je hulpmiddelen, werk je nauw samen met de CISO op het bedrijfs-bureau en zorg je waar nodig voor training en evaluatie.
(Senior) Onderzoeker Cybersecurity
Nationaal Cyber Security Centrum
Zit cybersecurity diep in je DNA? Ben jij de schakel tussen de cybersecuritypraktijk en de academische onderzoekswereld? Weet jij relevante vragen en opdrachten te destilleren tot concreet onderzoek? Wellicht ben jij dan de gewenste aanvulling op ons team!
Information Security Officer
Ga jij met ons de samenwerking aan om Robot Process Automation veilig te im-plementeren, om een audit op de ver-pleegafdeling uit te voeren of om een Research Proposal met inzet van AI te beoordelen? Word onderdeel van ons team!
Adviseur Samenwerking
(Landelijk Dekkend Stelsel)

Nationaal Cyber Security Centrum
Ben jij een echte verbinder die er energie van krijgt om met potentiële partner organisaties in contact te gaan om samenwerkings-mogelijkheden te bespreken? Geloof je in de kracht van samenwerken en bezit je het enthousiasme en de competenties om dit te activeren?
Op 5 december 2017 hebben we een nieuwe versie van onze huisregels en privacy policy ingevoerd. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de nieuwe huisregels van Security.NL.
Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.
Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.
Bedankt! Je kunt nu inloggen op je account.
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.

source