Is HTC te vroeg met zijn metaverse-smartphone Desire 22 Pro? – DutchCowboys

Home » Is HTC te vroeg met zijn metaverse-smartphone Desire 22 Pro? – DutchCowboys
Is HTC te vroeg met zijn metaverse-smartphone Desire 22 Pro? – DutchCowboys

HTC komt met een metaversesmartphone genaamd Desire 22 Pro. Het toestel is ook zonder metaversefuncties te gebruiken, maar is wel geënt op die ‘nieuwe wereld’. Is HTC Desire 22 Pro een schot in de roos, of is het Taiwanese merk toch iets te vroeg met zo’n toestel?

Er wordt veel over het metaverse gesproken, maar veel mensen kunnen zich er nog weinig bij voorstellen. Is het een game, is er iets om zakelijk te gebruiken? Het antwoord daarop is allebei, al geldt dat niet voor alle metaverses. Een goed voorbeeld is Roblox, dat echt als game in de markt is gezet maar inmiddels metaverse wordt genoemd, mede door de mogelijkheid van iedereen om eigen gamewerelden te bouwen.
HTC Is misschien als telefoonmerk inmiddels redelijk van de kaart geveegd, het is nog wel aanwezig in de wereld van virtual reality, dankzij zijn Vive VR-bril. Nu wil het zijn VR-tak en zijn telefoontak verenigen in een nieuw toestel: HTC Desire 22 Pro. Deze telefoon moet je vehikel worden om het metaverse te betreden. Zo is deze telefoon helemaal gemaakt om feilloos te werken met de nieuwe headset Vive Flow VR. Je kunt er gemakkelijk toegang mee krijgen tot het Viverse, het metaverse van HTC zelf.
Daarnaast krijgt het toestel blokchainmogelijkheden, want je kunt er NFT’s mee kopen. Je telefoon bevat een wallet om je crypto en non-fungible tokens in te bewaren. Sterker nog, bij het toestel krijg je en gratis NFT die daar vast instaat. Toch houdt het hier eigenlijk wel op met de metaverse-specifieke mogelijkheden. Je kunt er verder dingen mee die je ook met een andere telefoon kan, dus helemaal metaverse is het toestel ook alweer niet.
Het is een midrange toestel van om en nabij de 500 euro. Dat betekent dat de specificaties niet het beste van het beste zijn, maar zoals we al vaker schreven is het echt niet meer nodig om een high-end toestel te kopen in de huidige telefoonmarkt. HTC Desire 22 Pro heeft een scherm van 6,6 inch, een verversingssnelheid van 120 Hz, een perferatorgat-selfiecamera van 32 megapixel en drie achtercamera’s (64 megapixel hoofdcamera, 13 megapixel groothoek en 5 megapixel diepte). Daarnaast zit er een Snapdragon 695-processor in met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag.
Het toestel verschijnt in augustus dit jaar en de vraag is: is dat niet te vroeg? Het metaverse Viverse moet nog verder worden uitgebouwd en het ‘grote metaverse’ waaraan Facebook-moederbedrijf Meta werkt is er ook nog niet. Met andere woorden: het metaverse moet nog steeds groter worden bij het grote publiek. Dat zal eerst moeten worden overtuigd van het metaverse zelf, voordat het een telefoon koopt ervoor. Immers zegt het ze op dit moment nog weinig.
Mede daarom zijn we bang dat HTC te vroeg is met dit toestel. Enerzijds door die onbekendheid van dat metaverse, anderzijds omdat het toestel verder niet heel veel bijzonders lijkt te kunnen waardoor het echt een musthave is voor het metaverse. Als je zo’n VR-headset van HTC koopt kan het interessant zijn, maar ook daarvan moeten we nog maar zien hoe het precies zit met die goede connectie.
Het is tof dat HTC met een grappige gimmick komt om weer populairder te worden in de telefoonbusiness, maar het toestel is qua specificaties niet heel interessant en het is te nog te onduidelijk wat je er dan precies mee kunt, naast dat het hele metaverse voor veel mensen uberhaupt nog een vraagteken is. Toch een jaartje te vroeg, misschien, HTC?
Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,…

source