Deze 5 merken claimden al hun plaatsje in het metaversum – De Swollenaer

Home » Deze 5 merken claimden al hun plaatsje in het metaversum – De Swollenaer
Deze 5 merken claimden al hun plaatsje in het metaversum – De Swollenaer

Login
De open metaverse is er nog niet, maar toch lijken sommige bedrijven en merken nu al te begrijpen dat ze er niet omheen kunnen. Terwijl alles nog in volle ontwikkeling is, willen ze niet achterblijven en claimden ze al snel hun plaatsje op de 3D-versie van het internet. Want niet alleen pioniers als metaverse profit, het beleggingsplatform dat door middel van NFT-handel de metaverse ook lucratief wil maken voor beleggers, zien het potentieel van het digitale universum in. Ook bedrijven als Nike, Balenciaga en Ferrari waren er als de kippen bij om te scharrelen in de digitale zandbak.
Het Amerikaanse sportconcern Nike opende recent NIKELAND op Roblox. Roblox is een online metaversum waar gebruikers hun eigen games kunnen programmeren en elkaars games kunnen bezoeken en bespelen. NIKELAND is gebaseerd op het hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf en bevat diverse ruimtes en arena’s waar gamers hun vaardigheden kunnen testen. Je avatar rust je uiteraard uit met je favoriete Nike-items. Onder het motto Where Sport Has No Rules worden de leukste spelletjes aangeboden.
Digitale items zullen in het metaversum een steeds belangrijkere rol spelen. En dat lijkt Balenciaga te hebben begrepen. Het knoopte de samenwerking aan met Epic Games, de ontwikkelaar achter Fortnite. Hierdoor kunnen Fortnite-spelers hun favoriete Balenciaga-kledingitems digitaal kopen. Daarnaast heeft men ook flamboyante outfits ontwikkeld die in de echte wereld een stuk minder alledaags zijn. Toch is er ook sprake van kruisbestuiving: de kleding is zowel in de games als in de echte wereld te verkrijgen. Recent kondigde Meta, het bedrijf achter Facebook, aan dat het de Balenciaga-outfits ook zal aanbieden in de Meta Avatars Store. Hierdoor zullen gebruikers de outfits ook voor hun Meta-avatars kunnen kopen.
Voor autobouwers biedt het metaversum enorm veel potentieel. In de digitale wereld kunnen ze bijvoorbeeld testen hoe auto’s zich onder diverse omstandigheden gedragen. Ze kunnen ook nagaan hoe de vierwielige machine bij het publiek wordt ontvangen, nog voor de auto daadwerkelijk fysiek is ontwikkeld. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat Ferrari de 296 GTB eerst digitaal ontwikkelde. De Fortnite-community kreeg de eer om de auto als eerste uit te proberen. Het was meteen ook de eerste levensechte auto waarbij spelers daadwerkelijk achter het stuur konden kruipen.
Bierbrouwer Heineken hoeft wellicht geen duiding. Het internationaal actieve biermerk is sowieso sterk vertegenwoordigd in Nederland. Recent verlengden de Zwolse clubs bijvoorbeeld de lopende deal met Heineken. De Nederlandse multinational kent duidelijk geen grenzen en verkent ook het metaversum. Het gaat in dit geval om het metaversum van Decentraland. Decentraland-gebruikers kunnen er de digitale brouwerij van Heineken bezoeken. Ze leren er onder meer hoe bier wordt gebrouwen. Daarnaast kunnen gebruikers het digitale biertje Heineken Silver door hun virtuele keelgat gieten. Het bewijst dat sommige producten nog steeds interessanter zijn in de echte wereld dan in de digitale wereld.
De Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s kende dan wel een moeizame geschiedenis als het op de Europese markt aankomt, maar digitaal gaat het het bedrijf voor de wind. Het opende namelijk recent een restaurant in Horizon Worlds. Gebruikers kunnen er hun favoriete maaltijd bestellen, genieten van een potje basketbal of afspreken met vrienden. In Wendyverse kunnen gebruikers ook kortingen bemachtigen die ze vervolgens in de echte Wendy-restaurants inwisselen.
ZWOLLE – PROTO is een Art & Design evenement waarin getalenteerde studenten kunst en vormgeving en professionals hun werk laten zien. Vrijdag werd het event geopend in d..
ZWOLLE – Eind juni start een interne verbouwing van de Herberg, de Zwolse centrale opvangplek voor dak- en thuislozen aan de Nijverheidstraat. Na de verbouwing slapen de mee..
ZWOLLE – Leerlingen van de Ambelt hebben niet alleen een grote prestatie geleverd met het beklimmen van de Alpe d’Huez, ook het bij elkaar gefietste bedrag voor het goede doe..
(Door Erik Riemens)
ZWOLLE – De HBO Bruisweek, dé introductieperiode, voor studerend Zwolle komt dit jaar terug. Het driedaagse HBO programma vindt dit jaar plaats van maandag 29 augustus tot e..
(door Mark de Rooij)
Het voelt zo vertrouwd: elke week een huis-aan-huiskrant in de brievenbus. Elke dag online nieuwsberichten en fotoreportages die de actualiteit in buurt, wijk, dorp en stad ..
ZWOLLE – Met de komst van Museum ANNO beschikt Zwolle nu over drie fysieke informatiepunten in de stad. Naast ANNO kunnen bezoekers én bewoners voor informatie terecht bij h..
KAATSEN – Keatsclub Swol hield zaterdag de jaarlijkse ‘Grutte Keatsdei’ (grote kaatsdag) op sportpark De Pelikaan. De wedstrijd op 25 juni was een jubileumeditie, want de Zw..
ZWOLLE – De Vakantieschool in Zwolle van Landstede en Deltion vindt ook dit jaar weer plaats aan het begin én het einde van de zomervakantie. Het extra onderwijs is bedoeld ..
ZWOLLE – Dinsdagavond zijn de boeren weer de weg op gegaan uit protest tegen de stikstofplannen van Den Haag. Zij deden dit onder andere op de A28 bij Hattem
(Door Harry Bouwhuis)
HONKBAL – De Zwolse honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks houdt woensdagavond 29 juni een speciale open training. Tijdens de Welcome Friends Dag kunnen kinderen van 6 tot..
In september 2022 vormt het Openluchtbad Zwolle het decor voor de locatievoorstelling WE ZWEMMEN NOG van Theater de Makkers. Het bad, dat werd gebouwd in 1933 en sinds 1994 ..
ZWOLLE – Bastiaan Roeters, producent en initiatiefnemer van Symphonica Stadshagen, miste verbinding en cultuur in de Zwolse wijk Stadshagen. Daarom ondernam hij actie en von..
ZWOLLE – Vwo-leerling Eefje de Boer van het CCC is een van de twee Nederlandse leerlingen die is geselecteerd voor een studiereis naar Duitsland. Daar volgt ze vanaf 5 juli,..
29-6
HTC, al 75 jaar een club van Tuinders en dus doeners
28-6
Boeren protesteren op wegen rondom Zwolle
25-6
Aanzienlijk meer inbraken in Zwolle
24-6
Haringparty levert 18.000 euro op voor goede doel
22-6
Kapster en zangeres Lizette van Kuik: ‘Ik verkoop geluk’
op de digitale krant
Plaats je nieuws
© Copyright brugmedia Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van

source