Annona scoort met verlagen financieringsrisico – Computable

Home » Annona scoort met verlagen financieringsrisico – Computable
Annona scoort met verlagen financieringsrisico – Computable
In agroketens (koffiebonen, soyabonen, cashewnoten en soortgelijke) beweegt geld zich vaak maar langzaam van de klant naar de daadwerkelijk boeren, waardoor sociale en ecologische ongelijkheden ontstaan. Annona, Blocklab en Spark! Living Lab ontwikkelden onder de naam van eerstgenoemde een toepassing voor het vastleggen van alle activiteiten en hand-overs in een supply chain, om producten volledig volgbaar en traceerbaar te maken, ongeacht tussenliggende transformaties. Met name dit laatste maakt deze aanpak uniek en bruikbaar. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project Annona te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.
Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)
Eindcijfer Annona (Annona, Blocklab en Spark! Living Lab): 6,53
Het doel van het Annona-project is om zowel het financieringsrisico diep in de keten te verlagen, als de sociale, ecologische en economische impact te vergroten voor de spelers aan het begin van agriketens. Beide doelen worden naar verwachting bereikt door de transparantie en traceerbaarheid van de supply chain te vergroten, wat meer financieringsopties en daarmee sociale impact mogelijk maakt voor partijen diep in dit soort ketens. Met Annona worden blockchain, digital twins en nft’s (tokens) gebruikt om dit te bewerkstelligen.
De oplossing richt zich op de product-transformatie-activiteiten. Elke individuele partij van een product wordt in elke afzonderlijke staat en hoeveelheid vertegenwoordigd door een non fungible token (nft). Transformaties die partijen ondergaan in de keten, worden ondervangen met smart contracts. Bij elke transformatie wordt de oude nft vernietigd en een of meerdere nieuwe nft’s worden gemaakt om de nieuwe staat en het gewicht van het product weer te geven. De waarde van een nft wordt bepaald via de productstatus, het gewicht en de transformaties die het heeft doorlopen. De herkomst van het product wordt bepaald via de entiteiten die het token in hun wallet hadden en welke smart contracts het huidige token en de voorgaande instanties hebben getransformeerd. Het onderpand van elke supply chain-entiteit wordt op elk moment bepaald via de product-nft’s in hun blockchain-wallets.
Terug naar de overige genomineerden

Alle rechten voorbehouden © 1995-2022 Jaarbeurs
( 0.6172sec)

source