Bored Ape Yacht Club belicht hysterie van NFT bullmarkt – Invezz

Home » Bored Ape Yacht Club belicht hysterie van NFT bullmarkt – Invezz
Bored Ape Yacht Club belicht hysterie van NFT bullmarkt – Invezz

Bouw een aandelenportfolio & laat uw kapitaal groeien.
Ontcijfer digitale valuta & koop uw eerste Bitcoin.
Grondstoffen zijn een go-to investeringsklasse. Kom erachter waarom.
Kapitaliseer op brede markten door te investeren in indexen.
Forex is ‘s werelds grootste financiële markt, leer er meer over.
Krijg blootstelling aan uw favoriete branche met een ETF.
Invezz is een onafhankelijk platform met als doel gebruikers te helpen financiële vrijheid te bereiken. Om ons werk te financieren, werken we samen met adverteerders, die ons belonen voor gebruikers die Invezz naar hun diensten verwijst. Hoewel onze recensies en beoordelingen van elk product op de site onafhankelijk en onbevooroordeeld zijn, kunnen merken betalen om hoger op onze ranglijst te verschijnen of om advertenties in specifieke delen van de site te plaatsen. De volgorde waarin producten en diensten op Invezz verschijnen, houdt geen goedkeuring van ons in en houd er rekening mee dat er mogelijk andere platforms voor u beschikbaar zijn dan de producten en diensten, die op onze website verschijnen. Lees meer over hoe we geld verdienen >
Ik ben een paar dagen in New York om vrienden te bezoeken. Op zaterdagavond gingen we naar een bar in SoHo waar mijn vrienden graag heen wilden (“Greg van Succession runt het, en misschien zien we hem omdat hij daar soms wat drinkt”). Ik kijk geen Succession en ik heb geen idee wie Greg is, maar ik hou van bier en mijn vrienden zijn niet zo slecht, dus ging ik mee met het plan.
Hoe dan ook, ondanks het risico karikaturen van onszelf te worden, raakten we aan de praat over NFT NYC, de jaarlijkse NFT conferentie die minstens één van mijn vrienden bijwoont. Met tickets voor $ 849 vroegen we ons af wie in de NFT ruimte dat nog kon betalen.
Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.
Vanwege het geopolitieke klimaat, de agressieve Fed en de inflatie die uit de hand lopen (ik drink momenteel een smoothie die $ 11 kost en minstens vijf ingrediënten bevat, maar op de een of andere manier nog steeds naar sinaasappelsap smaakt), is de markt omgedraaid. Verbazingwekkend genoeg hebben NFT’s niet gediend als een veilige haven, aangezien de markten zijn getankt (OK, misschien was dat voorspelbaar).
Wat is een betere manier om de markt te beoordelen dan door naar de beroemdste tekenfilm apen ter wereld te kijken, de Bored Ape Yacht Club.
Begin mei bedroeg de bodemprijs voor Bored Ape Yacht Club $ 420.000. Eminem, Snoop Dogg, Steph Curry en schijnbaar elke beroemdheid in de wereld pompen de prijs op, en de woorden revolutie, ecosysteem, metaverse en moon vlogen over de interwebs. Iedereen die twijfels uitte over de torenhoge prijzen, werd uitgeroepen tot boomers, Luddits of mensen die het gewoon “niet snappen”.
Zeven weken later, terwijl ik dit schrijf, is de bodem ongeveer $ 100.000 en plotseling is iedereen klaar met NFT’s. Dat is een daling van 75% in 7 weken.
De blue chip collecties waren degenen waarvan diehards beweerden dat ze bedoeld waren om hun waarde te behouden, maar de laatste tijd is dit duidelijk onjuist gebleken.
Wat hier belangrijk is om te onthouden, is dat beleggers gevoelig zijn voor zowel de volatiliteit van de specifieke NFT collectie als de volatiliteit van Ethereum (of welke andere altcoin dan ook waarin de NFT wordt uitgedrukt). Als ik de bovenstaande grafiek opnieuw hash maar deze in Ethereum termen in plaats van in USD uitzet, is de schade een terugtrekking van 43% in plaats van 75%.
Soms hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Het verhandelen van zeer experimentele digitale kunst, die een beperkte hoeveelheid heeft en wordt verkocht voor bedragen van zes cijfers, terwijl het niet kan worden opgesplitst in samenstellende delen, kwalificeert als een zeer illiquide en ultrahoge bèta-activa. Hieruit volgt dat wanneer de bears naar buiten komen om te spelen, deze activa zullen kelderen.
Mensen hebben zich dat nu gerealiseerd, dus het zal interessant zijn om de impact van NFT’s in de toekomst te volgen. De NFT conferentie hier pronkt op haar website met een citaat van de New York Times dat zegt: “dit is voor mij Woodstock”.
Ik vermoed dat het dit jaar iets minder Woodstock is en een beetje meer begrafenis. Hoe dan ook, het zal interessant zijn om te zien hoe NFT’s deze bearmarkt in de toekomst uitrijden, nadat ze het grootste deel van hun waarde al hebben verloren.
PS: Greg van Succession – als je dit leest, moet je de capaciteit beperken, de bar is leuk, maar we konden nauwelijks bewegen.
Invezz geeft geen financieel advies. Ons doel is om informatie over beleggen te vereenvoudigen, zodat elke gebruiker weloverwogen beslissingen kan nemen met zijn geld en controle kan krijgen over zijn financiële toekomst. We nemen geen verantwoordelijkheid voor individuele investeringsbeslissingen, winsten of verliezen en het is belangrijk om zich te zijn dat 67% van de nieuwe handelaren geld verliest.

source