Chevrolet veilt een vette NFT en geeft ook de Vette erbij – DutchCowboys

Home » Chevrolet veilt een vette NFT en geeft ook de Vette erbij – DutchCowboys
Chevrolet veilt een vette NFT en geeft ook de Vette erbij – DutchCowboys

NFT’s zijn nog altijd hot, hoewel ze de afgelopen weken nogal eens negatief in het nieuws kwamen, evenals crypto’s. Dat weerhoudt Chevrolet er echter niet van om een ‘Vette-NFT’ te gaan veilen. Op zich geen groot nieuws, ware het niet dat de winnaar van de veiling ook de gelukkige eigenaar wordt van de bijbehorende, mintgroene, Corvette Z06. Dat zal ongetwijfeld zorgen voor een stijging van het aantal bieders, en de biedingen.
Voor de autofanaten, de Corvette Z06 is de eerste ‘Vette’ met een atmosferische 5,5-liter V-8-middenmotor. Het is een meer hardcore sportwagen dan zijn voorgangers. De Z06 zal naar verwachting in de zomer van 2022 in productie gaan en als ‘2023 model’ op de (Amerikaanse) markt verschijnen.
De NFT (zie afbeelding) toont een limoengroene Corvette Z06 die door een cyberpunklandschap schiet. Maker vanm de NFT is kunstenaar Nick Sullo. De aanstaande veiling koppelt Sullo’s NFT met een echte Corvette Z06 uit 2023 die qua kleur overeenkomt met het werk van de kunstenaar en daardoor meteen een unieke bolide is. Chevrolet heeft namelijk al aangekondigd dat ze deze kleur alleen gebruiken voor de bij de NFT-veiling horende Corvette Z06.
De veiling, die onder toezicht staat van NFT-marktplaats SuperRare, vindt plaats van 20 tot 24 juni. Biedingen worden alleen geaccepteerd in Ethereum, de goto crypto voor NFT’s. Gezien het feit dat de koersen van de meeste cryptocurrencies behoorlijk onder druk staan (lees: kelderen) kan de winnende bieder nog wel eens een extra voordeel tegemoet zien.
De opbrengsten van de veiling gaan overigens naar een liefdadigheidsinstelling voor onderwijs, zo heeft Chevrolet al aangekondigd.
Via
Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,…

source